Έξι μήνες στον Τούρκο που είπε «σκυλιά» Έλληνες και Αρμένιους

20:23 1/8/2013 - Πηγή: AEK365

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία πάλης επέβαλε, σύμφωνα με την ιστοσελίδα gazzetta.gr, ποινή αποκλεισμού έξι μηνών στον Τούρκο παλαιστή Ριζά Καγιάλπ, για το εθνικιστικό σχόλιο που είχε κάνει για Έλληνες και Αρμένιους.
Ο Καγιάλπ ήταν σημαιοφόρος της τουρκικής αποστολής στους πρόσφατους Μεσογειακούς Αγώνες στην Μερσίνα και θέλοντας να σχολιάσει τις διαδηλώσεις που συνέβαιναν

εκείνη την περίοδο στην πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης είχε γράψει το εξής μήνυμα στο twitter: "Γαμ... τις διαδηλώσεις σας. Γαμ... προδότες".
Ακολούθησε ένα δεύτερο μήνυμα του Τούρκου παλαιστή που έλεγε το εξής: "Ντροπή σας, που αφήσατε την πλατεία Ταξίμ στους αρμένιους και έλληνες επιδρομείς. Ο Θεός θα καταδικάσει αυτά τα ακτιβιστικά σκυλιά".
Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή αντέδρασε άμεσα ζητώντας την παραδειγματική τιμωρία και αποβολή του αθλητή από τους αγώνες φτάνοντας το θέμα εως τη Διεθνή Επιτροπή Μεσογειακών Αγώνων, η οποία ζήτησε να αποσυρθεί ο αθλητής από τους Μεσογειακούς. Ο Καγιάλπ, όμως, που είχε προλάβει να αγωνιστεί και να πάρει το χρυσό μετάλλιο στη διοργάνωση, έφυγε μόνος του από το Μεσογειακό Χωριό αμέσως με το που ξέσπασε ο σάλος.
Τελικά, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, η Παγκόσμια Ομοσπονδία πάλης άκουσε τις εξηγήσεις του και του επέβαλε ποινή έξι μηνών αποκλεισμού από κάθε διεθνή αθλητική διοργάνωση, που ισχύει από τις 12 Ιουλίου, ως τις 11 Ιανουαρίου 2014. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα gazzetta.gr, στην απολογία του ο Καγιάλπ το μόνο που είπε ήταν "ότι δεν γνωρίζει πως αυτά τα λόγια βρέθηκαν στον λογαριασμό του στο twitter και σίγουρα δεν ήταν δικά του..."
Επίσης η Παγκόσμια Ομοσπονδία πάλης του απαγόρεψε να επιδείξει παρόμοια συμπεριφορά στο μέλλον...

Keywords
Τυχαία Θέματα