Μουντιάλ το… καταχείμωνο!

20:04 18/9/2012 - Πηγή: AEK365

Ο πρόεδρος της UEFA σε συνέντευξή του τόνισε πως θα ήταν η καλύτερη λύση με βάση τις ιδιαίτερες συνθήκες που θα επικρατούν στο Κατάρ και τάχθηκε ανοιχτά υπέρ αυτής της λύσης, ακόμη κι αν χρειαστεί να διακοπούν τα εθνικά πρωταθλήματα. Παράλληλα, απάντησε και σε όσους υποστηρίζουν πως πιέστηκε για να ψηφίσει τη συγκεκριμένη υποψηφιότητα.

«Ελπίζω να διεξαχθεί χειμώνα το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022 και εργάζομαι γι' αυτό. Νομίζω πως έτσι θα είναι καλύτερα για τους θεατές. Πιστεύω

πως το πιο σωστό θα ήταν η διοργάνωση να μην πραγματοποιηθεί τον Ιανουάριο διότι την ίδια περίοδο θα έχουμε και τους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, οπότε θεωρώ πως Νοέμβριος ή Δεκέμβριος θα είναι η καλύτερη επιλογή», τόνισε ο Μισέλ Πλατινί, ο οποίος δείχνει να μην φοβάται πιθανές αντιδράσεις των ομάδων, καθώς η διεξαγωγή του Μουντιάλ τέτοια εποχή συνεπάγεται και διακοπή των πρωταθλημάτων:

«Προφανώς θα πρέπει να γίνει κάτι τέτοιο, διακοπή των εγχώριων διοργανώσεων δηλαδή, και ταυτόχρονα παράταση της αγωνιστικής σεζόν μέχρι τον Ιούνιο. Για μένα τουλάχιστον, αυτό δεν είναι πρόβλημα», πρόσθεσε.

Ο πρόεδρος της UEFA δέχθηκε και πιο «επιθετικές» ερωτήσεις και συγκεκριμένα όσα ακούστηκαν σχετικά με την ψηφοφορία μέσω της οποίας το Κατάρ ανέλαβε τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Φήμες ήθελαν παρέμβαση της γαλλικής κυβέρνησης ώστε ο Πλατινί να ψηφίσει υπέρ της, υπερασπίζοντας έτσι τα οικονομικά συμφέροντα της χώρας στην περιοχή.

«Όλα αυτά είναι ανοησίες», απάντησε, προσθέτοντας ότι δεν πιέστηκε από κανέναν, ενώ καμία σχέση με την υπόθεση δεν έχει ούτε ο γιος του, ο οποίος εργάζεται για τους ιδιοκτήτες της Παρί Σεν Ζερμέν, οι οποίοι είναι από το Κατάρ.

«Οποιοσδήποτε με γνωρίζει προσωπικά αντιλαμβάνεται πως ψηφίζω αυτούς που θέλω. Εάν επαναλαμβανόταν η διαδικασία ξανά, πάλι Κατάρ θα προτιμούσα. Νομίζω πως πρόκειται για μια περιοχή του κόσμου που της αξίζει να διοργανώσει ένα Παγκόσμιο Κύπελλο, αν και προσωπικά θα προτιμούσα την εμπλοκή περισσοτέρων χωρών του Περσικού Κόλπου», κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα