Ο Τζακ ο Αντεροβγάλτης ήταν... γυναίκα! (ΦΩΤΟ)

20:52 12/6/2012 - Πηγή: AEK365

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως για έναν από τους πιο περιβόητους ασύλληπτους δολοφόνους της ιστορίας, τον Τζακ τον Αντεροβγάλτη. Μόνο που όπως φαίνεται είναι πιθανό το όνομά του να μην ήταν ο Τζακ, αλλά... η Λιζ!

Πάντα ανάμεσα στις θεωρίες για την ταυτότητα του δολοφόνου γυναικών του Γουάιτσαπελ υπήρχε και αυτή ότι μπορεί να είναι μια γυναίκα, αλλά ποτέ κανείς δεν την είχε πάρει σοβαρά.

Τώρα όμως έρχεται στο φως

το βιβλίο ενός από τους πιο ένθερμους ερευνητές της υπόθεσης του Τζακ του Αντεροβγάλτη. Ο πρώην δικηγόρος Τζον Μόρις, μετά από δική του έρευνα, καθώς και του πατέρα του, καταλήγει στο συμπέρασμα ότι ο δολοφόνος των πέντε φόνων που συγκλόνισαν την Αγγλία το 1888, ήταν η Λίζι Γουίλιαμς, κάτι που παρουσιάζει εκτεταμένα στο βιβλίο του «Jack the Ripper: The hand of a woman» (Τζακ ο Αντεροβγάλτης: Το χέρι μιας γυναίκας).

Όπως υποστηρίζει ο Μόρρις, η Γουίλιαμς, μια γυναίκα με καταγωγή από την Ουαλία, είχε σπείρει το θάνατο στο Γουάιτσαπελ σκοτώνοντας γυναίκες επειδή η ίδια δεν μπορούσε να κάνει παιδιά. Έτσι, τιμωρούσε τα θύματά της αφαιρώντας τους τις μήτρες ενώ ήταν σε κατάσταση αλλοφροσύνης.

Η Λίζι ήταν παντρεμένη με τον γιατρό των ανακτόρων, Τζον Γουίλιαμς, ο οποίος εκείνη την εποχή ήταν ο βασικότερος ύποπτος για τις δολοφονίες αυτές. Ο Μόρρις φέρει ως απόδειξη για το ότι δεν θα πρέπει να ήταν άνδρας ο μανιακός δολοφόνος των εκδιδόμενων γυναικών το γεγονός ότι κανένα από τα πέντε θύματα δεν είχε υποστεί σεξουαλική κακοποίηση. Μάλιστα, τα προσωπικά είδη του ενός θύματος, της Άνι Τσάπμαν, είχαν αφεθεί απλωμένα μπροστά στα πόδια της με «γυναικείο τρόπο», όπως σημειώνουν οι αναφορές της εποχής.

Αυτά που αποδεικνύουν ότι ο δολοφόνος ήταν γυναίκα, σύμφωνα με τον Μόρρις, είναι επιπλέον ότι τρία μικρά κουμπιά από μπότα γυναίκας βρέθηκαν μέσα στο αίμα κοντά στην Κάθριν Έντοουες, ενώ απομεινάρια από γυναικεία ρούχα - μία κάπα, φούστα και καπέλο - βρέθηκαν ανάμεσα στις στάχτες στο τζάκι της Μαίρη Κέλυ, τα οποία όμως δεν άνηκαν σε αυτή.

Ο Μόρρις και ο πατέρας του έχουν ερευνήσει χιλιάδες ιατρικά και νομικά έγγραφα καταλήγοντας ότι η Λίζι Γουίλιαμς ήταν ο περιβόητος δολοφόνος.

Ωστόσο, τη θεωρία του Μόρρις δεν ασπάζεται σχεδόν κανένας άλλος ερευνητής της υπόθεσης. Όμως, ο συγγραφέας και ερευνητής λέει ότι αν και οι υπόλοιποι ερευνητές δεν εξέλαβαν και τόσο θετικά τη θεωρία του, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο Αντεροβγάλτης ήταν γυναίκα: «Επειδή όλοι πίστευαν ότι ο δολοφόνος είναι άνδρας, αγνοούσαν τις αποδείξεις που έδειχναν ότι τελικά πρόκειται για γυναίκα φονιά».

Οι φόνοι πραγματοποιήθηκαν σε διάστημα 10 εβδομάδων το 1888. Τα θύματα ήταν πέντε και όλες ήταν ιερόδουλες (Mary Ann Nichols, Annie Chapman, Elizabeth Stride, Catherine Eddowes και Mary Jane Kelly) στο East End του Γουάιτσαπελ. Σε τρεις από αυτές είχε αφαιρεθεί η μήτρα του.

Μάλιστα, ο ιατροδικαστής, στην περίπτωση της Άνι Τσάπμαν, ανέφερε: «Το συμπέρασμα είναι ότι υπήρχε διακαής πόθος να κατέχει τα μέρη του σώματος που είχαν

Keywords
Τυχαία Θέματα