Οι κορυφαίοι του 2011

21:50 12/12/2011 - Πηγή: AEK365

Ο υγρός στίβος «έκλεψε» την παράσταση στα φετινά βραβεία του ΠΣΑΤ για τους κορυφαίους αθλητές και προπονητές της χρονιάς που φτάνει στο τέλος της. Συγκεκριμένα ο Σπύρος Γιαννιώτης (παγκόσμιος πρωταθλητής ανοιχτής θαλάσσης) πήρε το βραβείο του καλύτερου αθλητή της χρονιάς στην χώρα μας, η Μαριάννα Λυμπερτά (χάλκινο μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ανοιχτής θαλάσσης) πήρε αναδείχθηκε καλύτερη αθλήτρια και η εθνική ομάδα πόλο γυναικών (παγκόσμια πρωταθλήτρια) πήρε το βραβείο της κορυφαίας για το 2011.

Ο Κερκυραίος

κολυμβητής με 1,769 βαθμούς επικράτησε του Δημήτρη Διαμαντίδη (1,044 βαθμοί) και του Δημήτρη Χονδροκούκη (569 βαθμοί) για το βραβείο του καλύτερου Έλληνα αθλητή. Ενώ στις γυναίκες η Λυμπερτά επικράτησε στο νήμα της κορυφαίας πολίστριας στον κόσμο, Αλεξάνδρας Ασημάκη με 1,230 βαθμούς έναντι 1,121, ενώ τρίτη αναδείχθηκε η επικοντίστρια, Νικόλ Κυριακοπούλου με 602 βαθμούς.

Η εθνική ομάδα πόλο γυναικών συγκέντρωσε 1,830 βαθμούς και αναδείχθηκε η κορυφαία για την χρονιά, αφήνοντας πίσω την ομάδα μπάσκετ του Παναθηναϊκού με 1,121 και την εθνική ομάδα ποδοσφαίρου με 602.

Όσον αφορά τους αθλητές με αναπηρία, ο παραολυμπιονίκης του Πεκίνου, Παναγιώτης Σταθελάκος, πήρε το βραβείο από τους Χρήστο Ταμπαξή και Γρηφόρη Πολυχρονίδη.

Στις γυναίκες πρώτευσε η πρωταθλήτρια στίβου, Μαρία Σταματουλά μπροστά από τη συναθλήτρια της, Κατερίνα Ελατίφ και τη Μαριάννα Κορδαλή.

Ο Φερνάντο Σάντος πήρε το βραβείο του καλύτερου προπονητή με 1,411 βαθμούς και τον ακολούθησαν οι Γιώργος Μορφέσης (πόλο γυναικών) με 1,016 βαθμούς και ο προπονητής του Σπύρου Γιαννιώτη, Νίκος Γέμελος με 615.

Αυτό που έκανε εντύπωση σε όλους είναι πως ο Φερνάντο Σάντος μίλησε για πρώτη φορά ελληνικά. Ο Πορτογάλος ομοσπονδιακός προπονητής τόνισε: «Αυτό το βραβείο είναι για την Εθνική ομάδα και όλους τους Έλληνες. Ευχαριστώ πολύ, χρόνια πολλά, καλά Χριστούγεννα».

Οι υπόλοιπες βραβεύσεις

Επίσης βραβεύτηκαν οι Νίκος Νταμπίζας και Δημήτρης Παπανικολάου που αποσύρθηκαν από την ενεργό δράση μέσα στη χρονιά.

Ο Δημήτρης Χονδροκούκης, ο οποίος έχασε το βραβείο του καλύτερου αθλητή της χρονιάς, τιμήθηκε μαζί με τον πατέρα και προπονητή του, Κυριάκο με το «έπαθλο κοινωνικής προσφοράς».

Ο Βασίλης Τοροσίδης πήρε το βραβείο «fair play» μαζί με τον Στέφανο Καπίνο

Οι πρώτοι Έλληνες στον 29ο Κλασικό Μαραθώνιο, ο Δημήτρης Θεοδωρακάκος και η Σοφία Ρήγα τιμήθηκαν για την πρωτιά τους.

Ο Ευγένιος Γκέραρντ τιμήθηκε για την προσφορά του στο ελληνικό ποδόσφαιρο, όπως επίσης ο Απόλλων Σμύρνης, ο Αριστείδης Καμάρας, ο γιατρός Παναγιώτης Τσαρούχας και η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Μακεδονίας (ΕΠΣΜ).

Ανερχόμενο ταλέντο ψηφίτηκε η ιστιοπλόος Αθανασία Φακίδη, η τεννίστρια Μαρία Σάκκαρη, ο τενίστας Μάρκος Καλοβελόνης και η παγκόσμια πρωταθλήτρια πάλης, Μαρία Περιβολαράκη.

Τέλος, ειδικό βραβείο δόθηκε στον ΑΠΟΕΛ και τον προπονητή του, Ιβάν Γιοβάνοβιτς για την πορεία στο Champions League και την πρόκρι

Keywords
Τυχαία Θέματα