Ολλανδικό «κλειδί» πρόκρισης

00:47 24/2/2012 - Πηγή: AEK365

EUROPA LEAGUE ΦΑΣΗ ΤΩΝ «32»-ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΟΣ
ΣΑΛΚΕ-ΒΙΚΤΟΡΙΑ ΠΛΖΕΝ:3-1 (παράταση) (Α' ΑΓΩΝΑΣ 1-1)
ΓΗΠΕΔΟ: «Βέλτινς Αρίνα»
Ραντεβού με την Τβέντε για την φάση των «16» έκλεισε η Σάλκε, αφού νίκησε με 3-1 την μαχητική Βικτόρια Πλζεν στην παράταση στην ρεβάνς της «Βέλτινς Αρίνα», πανηγυρίζοντας την πρόκριση με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Γιάν Κλάας Χούντελααρ που

έφθασε τα 13 γκολ στην Ευρώπη με τους «βασιλικούς μπλε», ξεπερνώντας τον Έμπε Σαντ και έγινε ο πρώτος σκόρερ του συλλόγου. Η Σάλκε πήρε προβάδισμα στο 8' όταν ο Φαρφάν τροφοδότησε τον Ντράξτερ που σούταρε από την μικρή περιοχή με τον Τσεχ να αποκρούει ασταθώς, όμως στην επαναφορά ο Χούντελααρ με αριστερό σουτ έκανε το 1-0. Η Πλζεν «φλέρταρε» με την ισοφάριση στο 28', όμως η κεφαλιά του Κολάρ μετά από το φάουλ του Περτζέλα από τα αριστερά βρήκε το δεξί δοκάρι του Χίλντεμπραντ. Οι Τσέχοι έμειναν με δέκα παίκτες στο 61' λόγω αποβολής του Μπακός για αγκωνιά στον Παπαδόπουλο, ωστόσο ισοφάρισαν σε 1-1 στο 88' όταν ο Νταριντά τροφοδότησε τον Ραϊτόρλα, ο οποίος με δεξί σουτ από την μικρή περιοχή νίκησε τον Χίλντεμπραντ. Έτσι η αναμέτρηση οδηγήθηκε στην ημίωρη παράταση, όπου οι Γερμανοί «φλέρταραν» με το δεύτερο γκολ στο 99' όταν ο Ραούλ πάσαρε στον Χούντελααρ που πλάσαρε αλλά η μπάλα έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Τσεχ. Νέο προβάδισμα στην Σάλκε έδωσε ο Χούντελααρ στο 106' με κεφαλιά μετά από σέντρα του Ομπάσι από τα δεξιά, κάνοντας το 2-1 με το δεύτερο του γκολ στον αγώνα. Την πρόκριση των Γερμανών «σφράγισε» ο Ολλανδός στο 119' όταν ο Ομπάσι έβγαλε τον Μάρικα τετ α τετ με τον Τσεχ, ο οποίος απέκρουσε ασταθώς όμως στην επαναφορά ο Χούντελααρ με πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 3-1 σημειώνοντας χατ-τρικ.
ΣΑΛΚΕ: Χίλντεμπραντ, Χέβεντες, Παπαδόπουλος, Μέτζελντερ, Χέγκερ, Φουχς, Ντράξλερ (80' Μπαουμγιόχαν), Ματίπ, Ραούλ (118' Μάρικα), Φαρφάν (73' Ομπάσι), Χούντελααρ.
ΠΛΖΕΝ: Τσεχ, Λιμπέρσκι, Σεβίνσκι, Τσισόφσκι, Προχάτζκα, Πίλαρ (98' Μπέγκερ), Πετρζέλα (65' Ντουρίς), Νταριντά, Κολάρ (80' Χορά), Ραϊτόρλα, Μπακός.

Keywords
Τυχαία Θέματα