Τα USB του Κωστένογλου

15:01 9/12/2011 - Πηγή: AEK365

Κάθε μέρα ο Νίκος Κωστένογλου περνά πολλές ώρες στα Σπάτα. Για περίπου 10 ώρες βρίσκεται εκεί με τους συνεργάτες του και δουλεύουν για την ΑΕΚ. Όχι μόνο για την προπόνηση, αλλά και για άλλα θέματα που άπτονται του αγωνιστικού κομματιού. Ένα από αυτά, όπου έχει πέσει και μεγάλο «βάρος», είναι και η «κατασκοπία» του αντιπάλου. Ο «Κωστέ» δεν περιορίζεται μόνο στο να δείξει βίντεο με φάσεις του αντιπάλου σε όλη την ομάδα, την παραμονή του αγώνα.

Ο 41χρονος Ελληνας τεχνικός της Ενωσης αφού ανακοινώσει την αποστολή

του αγώνα, δίνει και σε κάθε δωμάτιο στο ξενοδοχείο που μένουν δύο παίκτες της ΑΕΚ και από ένα USB. Αυτός ο ψηφιακός δίαυλος περιέχει την «κατασκοπία» του αντιπάλου. Μέσα σε 15-20 λεπτά το τιμ της Ενωσης έχει ετοιμάζει τα πάντα που πρέπει να γνωρίζει ο κάθε παίκτης για την ομάδα που θα αντιμετωπίσει την επόμενη μέρα.

Έτσι, τόσο το βράδυ της παραμονής του αγώνα, όσο και την μέρα του παιχνιδιού οι ποδοσφαιριστές βλέπουν στα laptop τους και με την ηρεμία τους τον αντίπαλο. Στο USB που έχει ετοιμάσει ο Κωστένογλου βρίσκονται οι φάσεις του αντιπάλου από τα 4-5 τελευταία παιχνίδια του. Δηλαδή στημένες φάσεις (φάουλ, κόρνερ, πλάγια, ελεύθερα), αμυντική τακτική, επιθετική ανάπτυξη και σε γενικές γραμμές η αγωνιστική του «συμπεριφορά» σε όλες τις πιθανές συνθήκες αγώνα.

Ένα σημαντικό «εργαλείο» για τον ποδοσφαιριστή που πάει… διαβασμένος στο παιχνίδι και γνωρίζει τα πάντα για τον αντίπαλο του. Και οι πρώτες απόψεις των παικτών της ΑΕΚ είναι ότι τους βοηθά πολύ διότι με την ηρεμία τους στο δωμάτιο μαθαίνουν τον αντίπαλο τους και ξέρουν πάνω – κάτω τι έχουν να αντιμετωπίσουν.

Keywords
Τυχαία Θέματα