Τα τρία κλειστά για την Βασίλισσα, η νέα ΚΑΕ και τα... χρέη

21:16 15/5/2014 - Πηγή: AEK365

Να περάσουμε στο μπάσκετ, το άθλημα που σας έβαλε μαζί με τον κύριο Κοτσάτο παραγοντικά στην ΑΕΚ. Ας αρχίσουμε από τα δύσκολα. Ακούγεται ότι οι παίκτες είναι απλήρωτοι. Παράλληλα πρέπει να προχωρήσει και ο σχεδιασμός για τη νέα χρονιά στην Α1.

Το έχω πει και ξαναπεί, γιατί και την αλήθεια δεν φοβόμαστε και από κανένα δεν έχουμε λόγο να κρυβόμαστε. Άλλωστε από κριτική έχουμε χορτάσει. Από λύσεις δεν βλέπω κανένα να προτείνει κάτι. Στους παίκτες οφείλονται τρεις

μισθοί. Εάν είχαμε αφοσιωθεί αποκλειστικά οικονομικά στο τμήμα μπάσκετ, τώρα θα ήταν όλοι εξοφλημένοι πλήρως. Και πάλι όμως τους έχουμε υποσχεθεί ότι θα εξοφληθούν. Το ίδιο κάναμε και πέρυσι. Από τα μέσα Μαΐου είχαν τελειώσει οι αγώνες, 10 παίκτες έφυγαν, κι όμως μέχρι τον Αύγουστο εξοφλήθηκαν σταδιακά όλοι οι παίκτες του περσινού ρόστερ.

Αυτό που με ενοχλεί δεν σε αυτό που με ρωτήσατε, δεν είναι η κριτική ή η είδηση, είναι η παραπληροφόρηση και η μη διασταύρωση της λανθασμένης είδησης ή η σκόπιμη πρόκληση κακών εντυπώσεων. Γιατί περί τέτοιων επρόκειτο όταν από τον Οκτώβριο έλεγαν ότι δεν πληρώνεται το μπάσκετ. Περί τέτοιων πρόκειται ότι έλεγαν τον Ιανουάριο ότι το μπάσκετ είναι απλήρωτο. Και αναφέρω αυτούς τους χρόνους γιατί τότε δεν υπήρχε καν θέμα οφειλής.

Ακούστηκε ακόμη ότι οι παίκτες απαγορεύουν σε μένα ή στον Κοτσάτο την είσοδο στα αποδυτήρια. Τι να πω τώρα; Μάλλον θα πήραμε άδεια και πανηγυρίσαμε όλοι μαζί την άνοδο.

Τώρα, για την Α1, ο σχεδιασμός προχωράει. Και από στελέχωση και οργάνωση σε διοικητικό, εμπορικό και οικονομικό κομμάτι, αλλά και σε αγωνιστικό, ο Προπονητής έχει ήδη κάνει ένα πλάνο, το οποίο φυσικά θα μεταβάλλεται μέχρι την οριστική ολοκλήρωση του ρόστερ. Στόχος ο εμπλουτισμός με δέκα παίκτες έλληνες και ξένους. Μετά από μια εβδομάδα ψυχικής ηρεμίας και σωματικής ξεκούρασης, θα επανέλθουμε με γοργούς ρυθμούς για το σχεδιασμό με τους προπονητές, τον Δήμο Ντικούδη, το Γιώργο Χήνα και ίσως κάποιους άλλους ανθρώπους που θα προστεθούν.

-Πως θα καλυφθούν τα έξοδα της ομάδας, οι υποχρεώσεις είναι μεγαλύτερες στην Α1, ποιος θα είναι ο στόχος της;

Στόχος είναι η δημιουργία μετοχικής ομάδας ικανής να συνεισφέρει οικονομικά, σε περίπτωση δεν είναι δυνατό να μαζευτούν όλα τα χρήματα που χρειάζονται από τους χορηγούς. Ο στόχος της ομάδας στην Α1, είναι να κοιτάζει συνεχώς προς τα πάνω, χωρίς να χρειαστεί να κοιτάξει ούτε μια στιγμή προς τα κάτω. Μόνο έτσι, αγώνα με αγώνα και με μεθοδευμένη δουλειά, θα κατακτήσει ξανά την κορυφή η ΑΕΚ.

-Δηλαδή κάνετε άνοιγμα προς τον κόσμο, να συμμετάσχει στη νέα ΚΑΕ;

Γιατί είχαμε πει ποτέ ότι η νέα ΚΑΕ θα μας ανήκει, ή η ΑΕΚ ανήκει σε πρόσωπα; Όποιος ενωσίτης με οικονομική δύναμη και με διάθεση να μπει στην ΑΕΚ του μπάσκετ, μπορεί να συνεισφέρει είναι καλοδεχούμενος. Η ΑΕΚ είναι μεγάλο brand name, ανήκει στον κόσμο της και είναι πλέον ελκυστική ακόμη και για επένδυση.

-Η παλιά ΚΑΕ λύθηκε; Τι γίνεται με την Εκκαθάριση;

Η παλιά ΚΑΕ έχει λυθεί. Η εκκαθάριση, ανεξαρτήτως με το τυπικό θέμα της υπογραφής του Πρακτικού της ΓΣ που διέταξε το Υπουργείο, προχωράει μέσω ελέγχων που ήδη διενεργούνται. Απομένει η υπογραφή του Πρακτικού από τον κ. Φιλίππου, κάτι που θα γίνει εντός των ημερών, όπως έχω ήδη συνεννοηθεί με τον κ. Λαμπρόπουλο.

νέα ΚΑΕ πότε θα γίνει;

Το επόμενο διάστημα θα προχωρήσουμε και ιδιωτικά το καταστατικό και μέσω της ΓΣ του Σωματείου, όπως απαιτεί ο Νόμος. Επί τη ευκαιρία πάντως που μου δίνεται με την ερώτηση αυτή, θεωρώ ότι η νέα ΚΑΕ πρέπει εμπράκτως να τιμήσει και τους παλαίμαχους του μπάσκετ ΑΕΚ και τον ενωσίτικο κόσμο και τον κ. Φιλίππου για όσα σπουδαία προσέφερε με την παρουσία του. Και δεν εννοώ με εορταστικές ή τιμητικές εκδηλώσεις, εννοώ με θέσεις είτε στη μετοχική σύνθεση, είτε στο ΔΣ, είτε στη στελέχωση της εταιρίας. Και για το λόγο αυτό, θα κάνω συζήτηση και με τον κ. Λαμπρόπουλο και με τους παλαιμάχους και με τους οπαδούς.

Στο σημείο αυτό, θέλω να αναφέρω, ότι έρχονται στα αφτιά μου, κάποιες πληροφορίες ή φήμες ότι κάποιοι προτίθενται να μπλοκάρουν τη σύσταση της νέας ΚΑΕ.

Δεν υπάρχει περίπτωση να επιτραπεί σε κανένα να βλάψει την ΑΕΚ. Αν κάποιος ή κάποιοι θέλουν να ξεκινήσουν τέτοιου είδους πόλεμο, να ξέρουν ότι δεν θα είναι αναίμακτος και ότι το αίμα σίγουρα δεν θα είναι της ΑΕΚ. Εάν κηρυχθεί τέτοιος πόλεμος στην ΑΕΚ, οι απώλειες θα είναι αυτού που θα τον κηρύξει. Η ΑΕΚ δεν ξαναχάνει πόλεμο. Ας το βάλουν όλοι καλά στο μυαλό τους.

-Εδρα; Που θα παίζει η ομάδα στην επιστροφή της;

Αυτή την στιγμή μιλάμε για τρία γήπεδα. Εχουμε ξεκινήσει από του Μαζαράκη στο Περιστέρι. Εχουμε μια καλή συνεργασία με τον δήμαρχο και ελπίζουμε αυτή την φορά να γίνει κάτι. Μετά υπάρχει και το γήπεδο Αμαρουσίου όπου κάποια πράγματα έχουν αλλάξει σε σχέση με πέρυσι και βέβαια το κλειστό της Γλυφάδας όπου έχουμε και την μεγάλη βοήθεια του κυρίου Ασλανίδη. Υπάρχει πάντα και η Ζωφριά με τα γνωστά όμως προβλήματα. Ευχής έργο θα ήταν να βρίσκαμε κοινή έδρα για μπάσκετ και βόλεϊ αλλά δεν είναι και βέτο αυτό.

Keywords
Τυχαία Θέματα