Θέτει όρους στον Παπούλια ο Τσίπρας

13:33 14/5/2012 - Πηγή: AEK365

Σε ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνεται πως ολοκληρώθηκε ο προβλεπόμενος, σύμφωνα με το άρθρο 37 του Συντάγματος, κύκλος επαφών του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια, με τους αρχηγούς των κομμάτων της Βουλής υπονοώντας πως δεν υπάρχει λόγος για νέα σύγκληση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών.
Παράλληλα σημειώνεται πως "ο Πρόεδρος της Κ.Ο.

του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ δεν έχει πρόθεση να συμμετέχει σε επιλεκτικές συσκέψεις πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Αντιθέτως, είναι στη διάθεση του Προέδρου της Δημοκρατίας, είτε για κατά μόνας συνάντηση μαζί του, είτε για σύσκεψη με όλα τα κόμματα της Βουλής, εκτός φυσικά της Χρυσής Αυγής".
Με την ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά την "άμεση δημοσιοποίηση των πρακτικών της χθεσινής συζήτησης των πολιτικών αρχηγών των τριών κομμάτων υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας είναι αυτονόητη υποχρέωση της Προεδρίας, προκειμένου να ενημερωθεί ο ελληνικός λαός και να σταματήσει η παραφιλολογία στα ΜΜΕ, σχετικά με τις θέσεις και τις προθέσεις των κομμάτων".

Η Προεδρία της Δημοκρατίας απαντά ότι η κοινοποίηση των πρακτικών θα γίνει μετά την ολοκλήρωση των συνομιλιών του κ. Παπούλια με τους πολιτικούς αρχηγούς, αφού οι προσπάθειες για τον σχηματισμό κυβέρνησης σύμφωνα με το άρθρο 37 συνεχίζονται.

Keywords
Τυχαία Θέματα