«Το Camp είναι ότι το καλύτερο αυτή την εποχή»

17:49 16/7/2012 - Πηγή: AEK365

Από τους αθλητές που συμμετέχουν στο 2ο Volleyleague Camp, είναι σίγουρα ο πιο έμπειρος και ο πιο... αναγνωρίσιμος. Κι όμως ο Νικήτας Εφραιμίδης όχι μόνο έχει τον ενθουσιασμό ενός 15άχρονου, απολαμβάνοντας κάθε στιγμή της συμμετοχής του, αλλά δείχνει και στους νεαρότερους συναθλητές του τον τρόπο που μπορούν να... εξαργυρώσουν την παρουσία τους στο 2o Volleyleague Camp.
«Προσωπικά θεωρώ τη διεξαγωγή του Camp ότι καλύτερο μπορούσε να υπάρχει τη δεδομένη χρονική στιγμή. Το γεγονός ότι κάθε χρόνο είχαμε μεγάλη αποχή από το γήπεδο, από την επαφή με τη μπάλα μας έφερνε προ... εκπλήξεων τον

Αύγουστο, σε σημείο που πολλοί αναρωτιόμασταν αν πριν λίγους μήνες παίζαμε βόλεϊ», λέει με χαμόγελο ο ακραίος της Νίκης Αιγινίου και συμπληρώνει: «Σ' αυτή την κατεύθυνση βοηθάει πολύ το γεγονός ότι η διάρκεια του Camp έγινε δύο εβδομάδες. Σε μία εβδομάδα δεν προλαβαίνεις να κάνεις πολλά πράγματα, σε δύο υπάρχουν πολύ μεγαλύτερα περιθώρια και δεν ξέρω αν στις σκέψεις της Λίγκας θα είναι να το αυξήσουν στις τρεις».
Αυτό όμως που έχει ικανοποιήσει περισσότερο τον 23άχρονο άσο είναι η ποιότητα της δουλειάς που γίνεται.
«Το προπονητικό τιμ που έχουμε είναι καταπληκτικό και μας μεταδίδουν πληροφορίες που προέρχονται από την πολύχρονη εμπειρία τους αλλά και τις επαφές τους με το εξωτερικό. Έχει δοθεί μεγάλη έμφαση στην ταχύτητα, όχι μόνο όσον αφορά την εκτέλεση της επίθεσης, αλλά και στην ταχύτητα της αντίδρασης στην άμυνα και στο μπλοκ», τονίζει, αλλά φροντίζει να προσθέσει με νόημα: «Οι προπονητές μας δίνουν όλες τις πληροφορίες έτοιμες στο πιάτο μας κι είναι στο χέρι μας να τις εκμεταλλευτούμε και να τις μετατρέψουμε σε όπλα μας. Σίγουρα σε δύο εβδομάδες δεν θα φύγουμε από εδώ έχοντας γίνει όλοι Τζίμπα, αλλά αν τα εφόδια που μας δίνουνε τα προσαρμόσουμε στις προσωπικές μας ανάγκες και στη δουλειά που θα κάνουμε στους συλλόγους μας είμαι σίγουρος ότι θα βγούμε πολλαπλά κερδισμένοι».
Προϊόν των ακαδημιών του Ηρακλή, θεωρεί την παρουσία πολλών νεαρών και ελπιδοφόρων αθλητών σε συνδυασμό με κάποιους πιο έμπειρους (όπως για παράδειγμα ο ίδιος) ως την ιδανική μίξη.
«Είναι καλό κι ιδιαίτερα για τους πιο μικρούς, να αρπάξουν αυτή την ευκαιρία. Όταν μεγαλώσουν λίγο δύσκολα θα έρχονται σε τέτοιες διοργανώσεις. Πάντως έχω δει ότι όλα είναι σοβαρά παιδιά κι ελπίζω να αφομοιώσουν εύκολα αυτά που μαθαίνουν κάθε μέρα και να τους δούμε τα επόμενα χρόνια ακόμη καλύτερους».

Keywords
Τυχαία Θέματα