Τραγωδία η Ντόρτμουντ

18:51 4/10/2014 - Πηγή: AEK365

BUNDESLIGA- 7η Αγωνιστική

ΜΠΟΡΟΥΣΙΑ ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ-ΑΜΒΟΥΡΓΟ 0-1
Γήπεδο: SIGNAL IDUNA PARK

Το Αμβούργο δεν είχε νίκη τις προηγούμενες έξι αγωνιστικές και τα κατάφερε την 7η κόντρα στην απογοητευτική, φέτος, Μπορούσια Ντόρτμουντ κερδίζοντας την με 1-0. Είναι η δεύτερη σερί ήττα για την ομάδα του Κλοπ που έρχεται λίγες μέρες μετά το 3-0 επί της Άντερλεχτ στο Βέλγιο για το Τσάμπιονς Λιγκ. Επίσης η Ντόρτμουντ χάνει μέσα στην έδρα της από ουραγό για πρώτη φορά μετά από μια

δεκαετία.
Στα πρώτα λεπτά οι περισσότερες επιθετικές προσπάθειες των γηπεδούχων είχαν ως εκφραστή τον Μάρσελ Σμέλτζερ αλλά χωρίς αποτέλεσμα με τους φιλοξενούμενους να επισκέπτονται την περιοχή του Βαϊντενφέλερ με Αρσλάν και Νικολάι Μίλερ. Τελικά, 10 λεπτά πριν την ανάπαυλα, ο Ομπαμεγιάνγκ έκανε λάθος πάσα στη μεσαία γραμμή, ο Νικολάι Μίλερ πέρασε τη μπάλα κάτω από τα πόδια του Παπασταθόπουλου και αφού άντεξε στη πίεση του Ντουρμ έδωσε αριστερά στον ξεμαρκάριστο Λασόγκα με τον Γερμανό φορ να κάνει το 0-1.
Στην ανάπαυλα, ο Κλοπ πέρασε στο ματς τον Γιόγιτς που στο 49' είχε την ευκαιρία για ισοφάριση αλλά ο Ντρόμπνι έσωσε το Αμβούργο. Η Ντόρτμουντ πίεζε και από το 68' μέχρι το 78' έχασε έξι ευκαιρίες να ισοφαρίσει με Χούμελς, Ράμος, Ομπαμεγιάνγκ, Γιόγιτς, Ιμόμπιλε και Σμέλτζερ. Στο διάστημα των καθυστερήσεων, έξι λεπτά, χάθηκε μόλις μια ευκαιρία από τον Αντριάν Ράμος και το σφύριγμα της λήξης βρήκε τους παίκτες του Αμβούργου να πανηγυρίζουν μια σπουδαία νίκη και την Ντόρτμουντ να αναζητάει τη νίκη στη Bundesliga μετά τις 13 Σεπτεμβρίου.

ΜΠΟΡΟΥΣΙΑ ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ: Βαϊντενφέλερ, Ντουρμ (68' Πίστσεκ), Παπασταθόπουλος, Χούμελς, Σμέλτζερ, Μπέντερ (45' Γιόγιτς), Κελ, Ομπαμεγιάνγκ, Γκρόσκροϊτς (78' Ιμόμπιλε), Καγκάβα, Ράμος
ΑΜΒΟΥΡΓΟ: Ντρόμπνι, Ντικμέιερ (66' Στίμπερ), Βέστερμαν, Τζουρού, Όστρολεκ, Μπεχράμι, Αρσλάν, Νικολάι Μίλερ (87' Ρούντνεβς), Γιάνσεν, Χόλτμπι, Λασόγκα (83' Γίρασεκ)

ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ-ΑΝΟΒΕΡΟ 4-0
Γήπεδο: Allianz Arena

Με τον Άριεν Ρόμπεν και τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι σε μεγάλα κέφια, η Μπάγερν Μονάχου κέρδισε 4-0 το Ανόβερο με τους δυο ποδοσφαιριστές να πετυχαίνουν από δυο γκολ ο καθένας. Σημειώνεται πως οι Βαυαροί κράτησαν το μηδέν στην άμυνα για έβδομο συνεχόμενο παιχνίδι.
Μόλις στο έκτο λεπτό, ο Ραφίνια με εξαιρετική μπαλιά λίγο πίσω από τη σέντρα βρήκε τον Λεβαντόφσκι ο οποίος στόπαρε με το στήθος, εντελώς ξεμαρκάριστος, και με δεξί σουτ έκανε το 1-0 για τους νταμπλούχους Γερμανίας. Στο 13' ο Άριεν Ρόμπεν εκμεταλλεύτηκε λάθος στην άμυνα και δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 2-0. Στο 15ο λεπτό ο Ολλανδός έχασε ευκαιρία για το 3-0 και στο 18' ο Τσάμπι Αλόνσο δεν κατάφερε να βάλει το γκολ της χρονιάς όταν επιχείρησε να... κρεμάσει τον Ζίλερ με σουτ πίσω από τη σέντρα αλλά ο τερματοφύλακας του Ανόβερο εκτινάχθηκε και έδιωξε σε κόρνερ.
Στο 38ο λεπτό ο Σακίρι έβγαλε διαγώνια μπαλιά στον Λεβαντόφσκι από τα αριστερά και ο Πολωνός έκανε το 3-0. Αυτή ήταν η 19η φορά που ο Λεβαντόφσκι πετυχαίνει δυο γκολ σε ένα παιχνίδι φτάνοντας τα 4 στη φετινή σεζόν. Δυο λεπτά πριν το τέλος του ημιχρόνου ήταν η καλύτερη στιγμή για το Ανόβερο στο παιχνίδι όταν ο Χοσέλου νικήθηκε σε τετ α τετ με τον Νόιερ.
Στην επανάληψη, η Μπάγερν Μονάχου μπήκε και πάλι δυνατά και στο 58' οι Ρόμπεν και Λεβαντόφσκι έκαναν το 1-2 και την τελευταία στιγμή οι αντίπαλοι αμυντικοί εμπόδισαν τον Ρόμπεν από το να σκοράρει. Στο 65' ο Μαρσέλο αρνείται στον Λεβαντόφσκι το χατ τρικ και στο 77ο λεπτό ήρθε το 4-0 έπειτα από εξαιρετική ατομική προσπάθεια του Ρόμπεν. Ο Ολλανδός μπήκε στη μεγάλη περιοχή από τα δεξιά, κανένας αμυντικός δεν κατάφερε να τον σταματήσει και με αριστερό σουτ σκόραρε για3η φορά στο πρωτάθλημα.
Στο 87' ο Ζίλερ σταμάτησε τον Λεβαντόφσκι από το 5-0 και το χατ τρικ.

ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ: Νόιερ, Ραφίνια, Μπενάτια, Ντάντε, Μπερνάτ, Λάμ (73' Ρόντε), Τσάμπι Αλόνσο (82' Γκαουντίνο), Αλάμπα, Ρόμπεν, Σακίρι (60' Πιζάρο), Λεβαντόφσκι
ΑΝΟΒΕΡΟ: Ζίλερ, Σακάι, Μαρσέλο, Φελίπε, Σουλτζ, Σμίντεμπαχ, Γκουλσελάμ, Κιγιοτάκε (72' Σλάουντραφ), Άλμπορνοζ (45' Πάντερ), Χοσέλου (45' Μπίτενκουρτ), Σόμπιχ

ΧΟΦΕΝΧΑΪΜ-ΣΑΛΚΕ 2-1
Γήπεδο: Wirsol Rhein Neckar Arena

Η Χόφενχαϊμ συνεχίζει να εντυπωσιάζει φέτος κερδίζοντας και τη Σάλκε με 2-1 και σκαρφάλωσε στη δεύτερη θέση.
Ο Φιρμίνο κέρναγε και οι συμπαίκτες του έπιναν με τον Βραζιλιάνο να δίνει στον Νορβηγό Ταρίκ Ελιουνούσι ο οποίος έκανε το 1-0 με αριστερό σουτ στο 13' φτάνοντας στα τέσσερα γκολ στο πρωτάθλημα. Στο 29ο λεπτό ήταν η σειρά του Ούγγρου φορ Άνταμ Σζαλάι να γίνει αποδέκτης της πάσας του Φιρμίνο και με δεξί σουτ να κάνει το 2-0.
Παρά τις προσπάθειες της η Σάλκε δεν κατάφερε να φτάσει στο γκολ που θα την ξαναβάλει στο παιχνίδι και το έργο της έγινε ακόμα πιο δύσκολο όταν στο 75' έμεινε με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Ματίπ με δεύτερη κίτρινη. Ελιουνούσι και Σίπλοκ είχαν κλασικές ευκαιρίες για το 3-0 και το μόνο που κατάφεραν οι φιλοξενούμενοι ήταν να μειώσουν με τον Κλας Γιάν Χούντελααρ στο 83' στο τελικό 2-1.

ΧΟΦΕΝΧΑΪΜ: Μπάουμαν, Ρούντι, Σούλε, Στρομπλ, Μπεκ, Σβέγκλερ, Πολάνσκι, Φόλαντ, Ελιουνούσι (84' Ζούμπερ), Φιρμίνο (89' Βέστεργκααρντ), Σζαλάι (64' Σίπλοκ)
ΣΑΛΚΕ: Φέρμαν, Ουτσίντα, Ματίπ, Νοϊστέντερ (45' Φρίντριχ), Φουχς, Χόγκερ (45' Μπαρνέτα), Αόγκο, Τσούπο Μότινγκ (73' Ομπάσι), Ντράξλερ, Μέγιερ, Χούντελααρ

ΜΠΑΓΕΡ ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ-ΠΑΝΤΕΡΜΠΟΡΝ 2-2
Γήπεδο: BayArena

Δυο γκολ στα τελευταία τρία λεπτά του αγώνα διαμόρφωσαν το τελικό 2-2 ανάμεσα σε Λεβερκούζεν και Πάντερμπορν. Για την Μπάγερ, το αποτέλεσμα θεωρείται αποτυχημένο με τους γηπεδούχους να σώζουν τον βαθμό στις καθυστερήσεις. Στο 20ο λεπτό σε αντεπίθεση η Πάντερμπορν έκανε το 0-1 με τον Σουλεϊμάν Κοτς να εκμεταλλεύεται ολέθριο λάθος του τερματοφύλακα Λένο αλλά τρία λεπτά πριν την ανάπαυλα η Λεβερκούζεν ισοφάρισε με δεξί σουτ του Λαρς Μπέντερ αφού προηγουμένως στο 39' ο Κίσλινγκ είχε στείλει τη μπάλα στο δοκάρι.
Στο 87' η Πάντερμπορν, παίζοντας με δέκα παίκτες από το 72' εξαιτίας αποβολής του Μπάκαλορζ, πήρε ξανά το προβάδισμα με αριστερό σουτ από δύσκολη γωνία του Μόριτζ Στόπελκαμπ που έφτασε τα τρία γκολ στο πρωτάθλημα. Αλλά οι φιλοξενούμενοι δεν κράτησαν το προβάδισμα μέχρι το σφύριγμα της λήξης καθώς στο 90' ο Καρίμ Μπελαράμπι χάρισε τον βαθμό της ισοπαλίας στη Λεβερκούζεν η οποία είχε την ευκαιρία να πάρει το τρίποντο αλλά ο Κρούζε έδιωξε εντυπωσιακά τη μπάλα σε κεφαλιά του Τοπράκ.

ΜΠΑΓΕΡ ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ: Λένο, Χίλμπερτ, Γεντβατζ (82' Κρούσε), Τοπράκ, Ουέντελ, Μπέντερ (63' Οζτουνάλι), Ρέιναρτζ, Μπελαράμπι, Μιν Σον, Τσαλχάνογλου (67' Ντρμιτς), Κίσλινγκ
ΠΑΝΤΕΡΜΠΟΡΝ: Κρούζε, Βέμερ (11' Χέινλοθ), Στρόντιεκ, Χουνεμέιερ, Μπρούκνερ, Ζίγκλερ, Κοτς (79' Κούτσκε), Ρουπ, Μπάκαλορζ, Στόπελκαμπ, Κατσούνγκα (75' Βράντσιτς)

ΒΕΡΝΤΕΡ ΒΡΕΜΗΣ-ΦΡΑΪΜΠΟΥΡΓΚ 1-1
Γήπεδο: WeserStadion

Χωρίς νίκη παραμένει στο πρωτάθλημα η Βέρντερ Βρέμης καθώς δεν κατάφερε να νικήσει ούτε τη Φράιμπουργκ μένοντας στο 1-1. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν μόλις στο 8ο λεπτό όταν ο Πρεντλ ανέτρεψε τον Φίλιπ στη μεγάλη περιοχή, ο διαιτητής υπέδειξε πέναλτι και ο Τσέχος μέσος Βλαντιμίρ Νταριντά έκανε το 0-1 για τη Φράιμπουργκ. Στο 31ο λεπτό ο Αργεντινός Φράνκο Ντι Σάντο με το τέταρτο γκολ του στο πρωτάθλημα έφερε το ματς στα ίσια με το 1-1 να μένει μέχρι το τέλος.

ΒΕΡΝΤΕΡ ΒΡΕΜΗΣ: Βολφ, Μπους, Πρεντλ, Λουκιμίγια, Γκαρσία, Μακιάντι, Γκάλβεζ (78' Κρόος), Μπάρτελς, Γιουνούζοβιτς, Ντι Σάντο, Ελία (72' Σέλκε)
ΦΡΑΪΜΠΟΥΡΓΚ: Μπούρκι, Σοργκ, Τορεχόν, Κεμπφ (45' Μίτροβιτς), Γκούντερ, Σούστερ, Νταριντά, Σμιντ, Μεχμέντι (81' Γκέντε), Φραντζ (66' Κλάους), Φίλιπ

ΑΪΝΤΡΑΧΤ ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗΣ-ΚΟΛΩΝΙΑ 3-2
Γήπεδο: Commerzbank Arena

Η Άιντραχτ Φρανκφούρτης έμεινε αήττητη για τέταρτη σερί αγωνιστική καθώς κέρδισε 3-2 την Κολωνία έστω και αν η νίκη προήλθε από παίκτη της αντιπάλου.
Τα πράγματα δεν ξεκίνησαν με τον καλύτερο τρόπο για τους γηπεδούχους καθώς η Κολωνία στο 15ο λεπτό άνοιξε το σκορ όταν ο Φογκτ σε αντεπίθεση βρήκε τον Μαρσέλ Ρίσε ο οποίος ξεμαρκάριστος δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 0-1.
Ωστόσο, απόψε ο Σεφέροβιτς κερνούσε και ο Μέιερ έπινε με τους δυο τους να βοηθάνε την Άιντραχτ να φτάσει στην ανατροπή. Ένα λεπτό πριν την ανάπαυλα, ο Σεφέροβιτς σέντραρε από αριστερά και ο Μέιερ με κεφαλιά έκανε το 1-1.
Στο 54ο λεπτό και πάλι από σέντρα του Σεφέροβιτς, ο Μέιερ, ξανά με κεφαλιά, έκανε το 2-1 για την Άιντραχτ φτάνοντας τα 4 γκολ σε 6 παιχνίδια.
Η Κολωνία έφτασε στην ισοφάριση πάλι από ασίστ του Φογκτ που με μπαλιά ακριβείας πίσω από τη σέντρα βρήκε τον Γιόνας Χέκτορ και ο Γερμανός μπακ βρέθηκε τετ α τετ με τον Βίντβαλντ, τον κέρδισε και έφερε το ματς στα ίσια. Όμως, στο 79' οι παίκτες της Άιντραχτ εκτέλεσαν κόρνερ, η μπάλα χτύπησε στο γόνατο του Βίμερ, η μπάλα πέρασε τη γραμμή παρά τη προσπάθεια του Χορν και έτσι η Άιντραχτ Φρανκφούρτης έκανε το 3-2 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.
Για την Κολωνία ήταν η 3η σερί ήττα.
ΑΪΝΤΡΑΧΤ ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗΣ: Βίντβαλντ, Ιγκνόφσκι, Ζαμπράνο, Άντερσον, Οσίπκα, Ρους, Μεντόγεβιτς (89' Τσάντλερ), Χασέμπε, Ινούι, Μέιερ (92' Μάντλουνγκ), Σεφέροβιτς (86' Άιγκνερ)
ΚΟΛΩΝΙΑ: Χορν, Ολκόφσκι, Μάροχ, Βίμερ, Χέκτορ, Φογκτ, Λέμαν, Χάλφαρ (62'Πέστσκο), Ρίσε, Οσάκο (72' Ουγιάχ), Ζόλερ (81' Ναγκασάβα)

H 7η αγωνιστική ολοκληρώνεται τη Κυριακή με τις αναμετρήσεις Βόλφσμπουργκ-Άουγκσμπουργκ (16:30) και Γκλάντμπαχ-Μάιντς (18:30)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Keywords
Τυχαία Θέματα