Βγήκαν τα τανκς στο Κάιρο

12:32 6/12/2012 - Πηγή: AEK365

Λίγο μετά τις συγκρούσεις μεταξύ των οπαδών του προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι και των αντιπάλων του που είχαν ως αποτέλεσμα των θάνατο τριών ανθρώπων, έξω από το Προεδρικό Μέγαρο βρίσκονται πλέον παρατεταγμένα πέντε τανκς.
Όπως αναφέρει το Reuters, επικαλούμενο αυτόπτες μάρτυρες, τουλάχιστον τρία βαρέα και δύο ελαφρά τανκς βρίσκονται έξω από το προεδρικό μέγαρο. Μέχρι στιγμής η κατάσταση στους δρόμους της αιγυπτιακής πρωτεύουσας είναι ήρεμη.
Τις τελευταίες ημέρες η Αίγυπρος βιώνει έναν νέο κύκλο αναταραχών με αφορμή το σχέδιο

του νέου συντάγματος, με την κυβέρνηση να ισχυρίζεται ότι εντός του μήνα θα διεξαχθεί δημοψήφισμα για το σύνταγμα. Νωρίτερα, εκτυλίχθηκαν σκηνές βίας με πέτρες και μολότοφ να εκτοξεύονται την ώρα που υποστηρικτές του Μόρσι προσπάθησαν να σπάσουν την καθιστική διαμαρτυρία της αντιπολίτευσης έξω από το κτήριο του προεδρικού μεγάρου.
Με πέτρες και ξύλα οι υποστηρικτές του προέδρου, φωνάζοντας «Ο λαός θέλει να καθαρίσει την πλατεία» και ο «Μόρσι, έχει τη στήριξη του λαού» κι ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Μουσουλμανικής Αδελφότητας να παρέμβουν, διέλυσαν τις σκηνές που είχαν στήσει οι αντίπαλοί του, οι οποίοι έχουν ξεκινήσει καθιστική διαμαρτυρία κατά της απόφασής του Μόρσι να διευρύνει μέσω διατάγματος τις εξουσίες του.
Η Αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων και 18 άνθρωποι τραυματίστηκαν ελαφρά, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Mena. Ο Αιγύπτιος πρωθυπουργός Χισάμ Καντίλ απηύθυνε έκκληση για ηρεμία στο Κάιρο ώστε να έχει πιθανότητες επιτυχίας μια προσπάθεια για την προώθηση του εθνικού διαλόγου.

Keywords
Τυχαία Θέματα