Google, κάνει τα Virtual Reality Headsets φθηνότερα από μια πίτσα

Ξεχάστε το Android L, το Android Wear και κάθε άλλο που παρουσίασε σε σχέση με το Android η Google στο φετινό I/O. Το πιο cool πράγμα που παρουσίασε δεν είναι το νέο λογισμικό Android και τα API’s αλλά ένα χάρτινο virtual reality headset το οποίο ανέπτυξαν οι μηχανικοί της.

Μετά

το Keynote του Google Ι/Ο οι παρευρισκόμενοι δοκίμασαν το επόμενο wearable προϊόν της Google το οποίο είναι φτιαγμένο από χαρτόνι και μπορεί να φτιάξει ο καθένας σπίτι του. Μπορεί να μοιάζει με πρωταπριλιάτικο αστείο αλλά είναι πέρα για πέρα αληθινό.

Μπορεί το Facebook να αγόρασε την Oculus ξοδεύοντας δισεκατομμύρια η Google ακολούθησε τον πιο απλό δρόμο με το Cardboard Headset το οποίο χρησιμοποιεί το Smartphone σου δύο φακούς και χαρτόνι για να φέρει την επανάσταση στο Virtual Reality.

Ήδη η Google έχει κάποια demos τα οποία μπορείς να δοκιμάσεις και να πάρεις μια γεύση:

Earth, μπορείς να πετάξεις και να πας όπου θέλεις με στο Google Earth
Tour Guide, μπορείς να επισκεφτείς αξιοθέατα
YouTube, μπορείς να δεις τα αγαπημένα σου βίντεο σε μια τελείως διαφορετική εμπειρία
Exhibit, μπορείς να εξετάσεις αντικείμενα από πολλές γωνίες
Photo Sphere, μπορείς να δεις τις photo sphere φωτογραφίες σου
Street View, για να περιηγηθείς στις αγαπημένες σου πόλεις
Windy Day, που είναι μια interactive ιστορία

Για να φτιάξεις το δικό σου χάρτινο Virtual Reality Headset αγόρασε μια μεγάλη πίτσα και βρες τα σχέδια από το site της Google και κατασκεύασέ τα με το χαρτόνι από την πίτσα. Πρέπει να κατεβάσεις φυσικά το Cardboard App από το Google Play Store. Πως σας φαίνεται η ιδέα των μηχανικών της Google που εκτός από όλα τα άλλα έδειξαν ότι έχουν και μπόλικη φαντασία;

Keywords
Τυχαία Θέματα