LG 88Z9: Θα κυκλοφορήσει σύντομα η πρώτη 8K OLED τηλεόραση στον κόσμο

13:56 3/6/2019 - Πηγή: TechBlog

Techblog.gr

Αυτή την εβδομάδα, η LG θα αρχίσει να δέχεται προπαραγγελίες στην Νότια Κορέα για την πρώτη 8K OLED τηλεόραση παγκοσμίως.

Η LG 88Z9 είναι μία 88 ιντσών 8K Ultra HD OLED οθόνη με ανάλυση 7680 x 4320, δηλαδή έχει τέσσερις φορές περισσότερα pixels από μία 4K οθόνη. Η OLED οθόνη θα είναι η μεγαλύτερη τηλεόραση που θα έχει κυκλοφορήσει

η LG και η πρώτη 8K OLED TV στον κόσμο.

Αν και δεν υπάρχει σχεδόν καθόλου 8K περιεχόμενο για να αναπαράγουν οι αγοραστές της LG 88Z9, ώστε να εκμεταλλευτούν τον “θησαυρό” τους στο έπακρο, ελπίζουμε πως αυτό θα αλλάξει σύντομα.

Η LG προσφέρει μία λύση στο πρόβλημα με τον δεύτερης γενιάς Alpha 9 8K επεξεργαστή ο οποίος χρησιμοποιεί deep learning αλγόριθμους για να κάνει upscale τις εικόνες σε μεγαλύτερη ανάλυση. Επιπλέον, η LG ισχυρίζεται ότι η τηλεόραση θα χρησιμοποιεί deep learning για να δημιουργήσει εικονικό 5.1 surround ήχο με υποστήριξη Dolby Atmos. Προς το παρόν δεν γνωρίζουμε πόσο καλά θα ανταποκρίνονται οι τεχνολογίες αυτές σε σχέση με το αστρονομικό ποσό που ζητάει η LG, αλλά το μέλλον θα δείξει.

Λίγο πιο πάνω χαρακτηρίσαμε την LG 88Z9 ως θησαυρό, και όχι άδικα. Σύμφωνα με το The Verge, η τηλεόραση θα κοστίζει 50 εκατομμύρια South Korean won ή 38.000€. Ωστόσο, η εταιρεία προσφέρει ένα μικρό δωράκι σε όσους προπαραγγείλουν την LG 88Z9 μέχρι τον Ιούλιο. Θα χρειαστεί να πληρώσουν μόνο 40 εκατομμύρια South Korean won ή 30.000€ και θα πάρουν δώρο έναν air purifier.

Η τηλεόραση θα γίνει διαθέσιμη αρχικά στη Νότια Κορέα, και θα κυκλοφορήσει σε Ευρώπη και Βόρεια Αμερική το τρίτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, χωρίς όμως να γνωρίζουμε αν η εταιρεία θα προσφέρει μία αντίστοιχη “ευκαιρία”.

Keywords
Τυχαία Θέματα