Γερμανική νομοθεσία ζητά από τα sites να δίνουν δεδομένα επισκεπτών


Η νέα νομοθεσία για την καταπολέμηση της ρητορικής του μίσους στην Γερμανία εγείρει ερωτήματα αναφορικά με ζητήματα προστασίας προσωπικών δεδομένων. Πολλές είναι οι ανησυχίες ότι το συγκεκριμένο νομοθέτημα θα βοηθήσει την αστυνομία να ξεκινήσει να διατηρεί βάσεις δεδομένων των χρηστών του Internet.

Οι περισσότεροι επικριτές θεωρούν ότι ο νόμος κατά της

ρητορικής του μίσους στη Γερμανία είναι ήδη αυστηρός και με τις νεότερες προσθήκες εκτιμάται ότι θα γίνει ακόμα πιο αυστηρός. Σύμφωνα με τις διατάξεις του, εταιρείες όπως το Facebook, το Twitter και άλλα θα καλούνται να προωθούν το ύποπτο περιεχόμενο απευθείας στην Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Εγκληματολογικών Ερευνών, κάτι σαν το γερμανικό FBI.

Εν συντομία, ο νόμος αυτός είναι γνωστός ως NetzDG, εμφανίστηκε πρώτη φορά στη Γερμανία το 2017 και τώρα αναμένεται να εμπλουτιστεί περαιτέρω με πιο αυστηρές διατάξεις. Αξίζει να σημειωθεί ότι όσες εταιρείες δεν συμμορφωθούν με τις διατάξεις του, κινδυνεύουν να έρθουν αντιμέτωπες με πολύ αυστηρά πρόστιμα που δεν αποκλείεται να φτάσουν έως και τα 50 εκατομμύρια ευρώ. Υπάρχει έντονη κριτική στο νόμο αυτό, αλλά θα πρέπει να τονιστεί ότι δίνει και μεγαλύτερες δυνατότητες στους απλούς χρήστες που ενδέχεται να αιτηθούν την επανεμφάνιση ενός post στο Internet που είχε σβηστεί από κάποια πλατφόρμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα