Η Apple αντικατέστησε 11 εκ. μπαταρίες iPhone, μέσα στο 2018

Techblog.gr

Στην Apple φαίνεται πως ακόμη ψάχνονται για το τι πήγε στραβά τον τελευταίο χρόνο, μετά την αποκάλυψη της μεγάλης απόκλισης στον αναμενόμενο τζίρο που δεν θα έρθει ποτέ. Στην τελευταία συνάντηση με τον CEO της Apple φαίνεται πως για όλα φταίνε οι μπαταρίες.

Μετά την αναθεώρηση της Apple για τα προσδοκώμενα

κέρδη της, για το πρώτο τρίμηνο του 2019, αποκαλύφθηκε ότι ο Tim Cook προγραμμάτισε μια συνάντηση, για να συζητήσει τα αποτελέσματα του 2018, με τους υπαλλήλους της Apple. Ενώ οι περισσότερες λεπτομέρειες από τη συνάντηση δεν έχουν ακόμη διαρρεύσει, ο John Gruber στο Daring Fireball έχει σήμερα ένα ενδιαφέρον θέμα.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Tim Cook ανέφερε ότι η Apple αντικατέστησε 11 εκατομμύρια μπαταρίες iPhone κατά τη διάρκεια του προγράμματος αντικατάστασης των 29 δολαρίων. Κατά τη διάρκεια ενός κανονικού έτους, η Apple υπολογίζει ότι θα αντικαταστήσει περίπου 1 έως 2 εκατομμύρια μπαταρίες, δήλωσε ο Cook κατά τη διάρκεια της συνάντησης. Η πρωτοβουλία αντικατάστασης των μπαταριών ήταν ενεργή σχεδόν για έναν χρόνο. Αυτό σημαίνει ότι το 2018, η Apple αντικατέστησε τόσες πολλές μπαταρίες, όσο 11 φορές σχεδόν ο αριθμός των μπαταριών που συνήθως αντικαθιστά σε ένα χρόνο.

Ο Gruber συνέδεσε το γεγονός αυτό με τις πληροφορίες που είχαν διαρρεύσει τις προηγούμενες μέρες, σχετικά με τις επιπτώσεις της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας της Apple με τις πωλήσεις των νέων iPhone. Ενώ είναι εύκολο να υποστηρίξουμε ότι το πρόγραμμα μπαταριών της Apple θα έπρεπε να έχει υπολογιστεί εξαρχής στις προσδοκίες της Apple για το πρώτο τρίμηνο του 2019, καταλήγει στο εξής συμπέρασμα:

“Φαίνεται πως η επίδραση του προγράμματος αντικατάστασης μπαταριών στις νέες πωλήσεις iPhone δεν ήταν εμφανής παρά μόνο μετά την κυκλοφορία των μοντέλων iPhone XR και XS. Μερικά εκατομμύρια επιπλέον χρηστών iPhone, οι οποίοι ήταν ευχαριστημένοι από την απόδοση των παλιών κινητών τους, προχώρησαν σε αντικατάσταση της μπαταρίας ενώ σε άλλη περίπτωση θα είχαν αναβαθμιστεί σε άλλο iPhone φέτος και στο τέλος το ανέβαλαν.”

Άλλες λεπτομέρειες από τη συνάντηση του Cook με τους συνεργάτες του παραμένουν ασαφείς, αλλά ελπίζουμε ότι θα μάθουμε περισσότερες πληροφορίες καθώς περνάει ο χρόνος.

Keywords
Τυχαία Θέματα