S&P: Αυξήθηκε ο αριθμός κρατών και τραπεζών που κινδυνεύουν με υποβάθμιση

09:07 14/12/2011 - Πηγή: OnlyCY

Ο οίκος Standard & Poor’s ανακοίνωσε την Τρίτη ότι υπάρχει ένας μεγαλύτερος αριθμός κρατικών και τραπεζικών ομολόγων που κινδυνεύουν από υποβάθμιση ως αποτέλεσμα των πρόσφατων προειδοποιήσεών του ότι θα μπορούσε να μειώσει την πιστοληπτική αξιολόγηση 15 κρατών μελών της Ευρωζώνης.

”Κράτη και τράπεζες εξακολουθούν να παρουσιάζουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο υποβάθμισης. Οι οντότητες σε αυτούς τους δύο τομείς συγκεντρώνονται στην Ευρώπη, με 25 ευρωπαϊκές κυβερνήσεις και 42 ευρωπαϊκές τράπεζες

να βρίσκονται στη δυνητική λίστα υποβάθμισης ομολόγων”, αναφέρει σε ανακοίνωση του ο επικεφαλής της στον τομέα έρευνας σταθερού εισοδήματος του οίκου Standard & Poor’s Diane Vazza.

Ο S&P αναφέρει ότι στη λίστα του στις 6 Δεκεμβρίου για πιθανή υποβάθμιση περιλαμβάνονται 463 οντότητες που διατρέχουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο υποβάθμισης από τις 6 Δεκεμβρίου, από 457 που περιλαμβάνονταν την 1η Νοεμβρίου.

Στις 5 Δεκεμβρίου, ο S&P έθεσε την αξιολόγηση 15 χωρών της Ευρωζώνης σε αρνητική παρακολούθηση για πιθανή υποβάθμιση, συμπεριλαμβανομένων και των κρατών που διαθέτουν την κορυφαία αξιολόγηση, όπως είναι η Γερμανία και η Γαλλία, αναφέροντας ότι η ”συστημική ένταση” ενισχύεται, καθώς οι συνθήκες πίστωσης γίνονται αυστηρότερες στα 17 κράτη της Ευρωζώνης.

Keywords
Τυχαία Θέματα