Αναχώρησε για τη Βηρυτό το αεροσκάφος της Air France

19:02 16/8/2012 - Πηγή: OnlyCY

Αναχώρησε λίγο μετά τις πέντε το απόγευμα, το αεροσκάφος της Air France για τη Βηρυτό, το οποίο έκανε εκτροπή πτήσης τα ξημερώματα στο αεροδρόμιο Λάρνακας λόγω της τεταμένης κατάστασης στο Λίβανο, μετά τις απαγωγές υπηκόων αραβικών χωρών από σιιτική φατρία ως αντίποινο για την απαγωγή μέλους της στη Συρία.

Σε δηλώσεις του ο Εκπρόσωπος Τύπου των αεροδρομίων της Κύπρου Αδάμος Ασπρής επιβεβαίωσε ότι «γύρω στη

μία και είκοσι τα ξημερώματα αεροσκάφος γαλλικών συμφερόντων προχώρησε σε εκτροπή και προσγειώθηκε στο Διεθνές Αεροδρόμιο Λάρνακας. Στο αεροσκάφος, στο οποίο επέβαιναν συνολικά 170, επιβάτες αναχώρησε λίγο μετά τις πέντε το απόγευμα για τον αρχικό του προορισμό, τη Βηρυτό».

Σημειώνεται ότι όπως μετέδωσε νωρίτερα το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, η Air France προχώρησε σε εκτροπή της πτήσης της Παρίσι-Βηρυτός στην Κύπρο, αφού σιίτες διαδηλωτές απέκλεισαν το δρόμο προς το διεθνές αεροδρόμιο της Βηρυτού με φλεγόμενα λάστιχα.

Το αεροσκάφος αναχώρησε χθες από το Παρίσι για τη Βηρυτό. Δεν έγινε κατορθωτή η προσγείωση και με οδηγίες της εταιρείας κατευθύνθηκε προς Δαμασκό. Εκεί έγινε ανεφοδιασμός και το αεροσκάφος αναχώρησε για Λάρνακα όπου προσγειώθηκε τα ξημερώματα. Οι επιβάτες και το πλήρωμα μεταφέρθηκαν σε ξενοδοχεία και λίγο μετά τις πέντε το απόγευμα αναχώρησαν για το προορισμό τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα