Αναδιάταξη των πολεμικών πλοίων του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού στη Μ. Ανατολή

23:00 3/9/2013 - Πηγή: OnlyCY

Το αμερικανικό πολεμικό ναυτικό έχει αναδιατάξει τα πολεμικά πλοία στη Μέση Ανατολή ενόψει ενδεχόμενης επίθεσης εναντίον της Συρίας, ανέφεραν την Τρίτη αξιωματούχοι της άμυνας.

Το αντιτορπιλικό USS Mahan έχει φύγει από τη Μεσόγειο, ενώ μια ομάδα πολεμικών πλοίων, με επικεφαλής το αεροπλανοφόρο USS Nimitz, οδεύει προς την Ερυθρά Θάλασσα από τον Ινδικό Ωκεανό, σύμφωνα με αξιωματούχο.

Το USS Mahan «είναι στο δρόμο για το

Νορφόλκ» της Βιρτζίνια, όπου βρίσκεται η βάση του, ανέφερε ο ίδιος αξιωματούχος στο Γαλλικό Πρακτορείο, προσθέτοντας ότι τα αμερικανικά αντιτορπιλικά στη Μεσόγειο μειώθηκαν έτσι στα τέσσερα.

Κάθε ένα από τα πολεμικά πλοία είναι εξοπλισμένο με πυραύλους Τόμαχοκ που θα πλήξουν στόχους στη Συρία εάν το διατάξει ο Αμερικανός Πρόεδρος.

Αναλυτές εκτιμούν ότι κάθε αμερικανικό πολεμικό πλοίο μεταφέρει περίπου 45 πυραύλους Τόμαχοκ.

Στην περιοχή έχει σταλεί επίσης το USS San Antonio, το οποίο μεταφέρει ελικόπτερα και μερικές εκατοντάδες πεζοναύτες, και θα κληθεί σε περίπτωση ανάγκης για εκκένωση των αμερικανικών διπλωματικών αποστολών στην περιοχή.

Σύμφωνα με άλλο αξιωματούχο, η ομάδα των πολεμικών πλοίων «δεν έχει συγκεκριμένη αποστολή, πέραν της παρουσίας της» στην περιοχή.

Η ομάδα αποτελείται από τέσσερα αντιτορπιλικά, όλα εξοπλισμένα με πυραύλους τύπου κρουζ, καθώς και ένα καταδρομικό, το USS Princeton, το οποίο είναι επίσης εξοπλισμένο με πυραύλους.

Keywords
Τυχαία Θέματα