Αναφορές για Ελλάδα στο κατηγορητήριο για την υπόθεση κατασκοπείας στη Σμύρνη

17:07 23/1/2013 - Πηγή: OnlyCY

Με τίτλο «Έδωσαν κοσμικές πληροφορίες» η εφημερίδα Μπουγκιούν γράφει ότι έγινε δεκτό το κατηγορητήριο για την υπόθεση σπείρας κατασκοπείας στη Σμύρνη.

Στο κατηγορητήριο υπήρξαν ισχυρισμοί σοκ, όπως αναφέρει η εφημερίδα, για 357 κατηγορούμενους. Τονίζεται πως η σπείρα οργανώθηκε μέσα στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις και ότι ρίχνοντας τους στρατιωτικούς σε παγίδες με γυναίκες ή χρήματα, εξασφάλισαν «κοσμικές πληροφορίες» (άκρως απόρρητες πληροφορίες) .

Έγινε αντιληπτό, αναφέρεται, πως δόθηκαν στους Έλληνες αξιωματικούς

πληροφορίες για περιοχές που δεν βλέπουν τα στρατιωτικά ραντάρ στο Αιγαίο, πληροφορίες για το πώς θα καταρριφθούν τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη, και διαπιστώθηκε ότι για τα αεροσκάφη που απογειώνονταν, ενημέρωναν την Ελλάδα εντός 7 λεπτών.

Στο κατηγορητήριο επισημάνθηκε πως η σπείρα είχε σαρώσει τους δημόσιους θεσμούς σαν ‘χταπόδι’ και προέβαινε σε δραστηριότητες εναντίον όλων των δημοσίων θεσμών, συμπεριλαμβανομένης της κυβέρνησης, των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων και της ΜΙΤ.

Από τους 88 που συνελήφθησαν οι 55 είναι στρατιωτικοί εν ενεργεία. Για τον Αντιναύαρχο, Βεϊσέλ Κιοσελέ ζητήθηκε ποινή φυλάκισης 6 ετών για αποκωδικοποίηση μυστικών εγγράφων. Από τα μυστικά έγγραφα που βρέθηκαν εξακριβώθηκε ότι η σπείρα παρακολουθούσε τον Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Μπουλέντ Αρίντς και τον Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Αλι Μπαμπατζάν.

Στο ίδιο θέμα αναφέρεται η Πόστα στις εσωτερικές σελίδες με τον τίτλο «Οι κατάσκοποι σάρωσαν το κράτος σαν χταπόδι». Στο δημοσίευμα σημειώνεται ότι στη Σμύρνη και σε 8 πόλεις στις 11 Μαΐου 2012 είχε γίνει επιχείρηση εναντίον σπείρας κατασκοπείας, εκβιασμών και πορνείας. Η σπείρα, η οποία κατέγραφε με κρυφές κάμερες σεξουαλικές επαφές, εν συνεχεία με εκβιασμούς που έκανε έπαιρνε από τους στρατιωτικούς μυστικές πληροφορίες και τις πουλούσε.
Βάσει του κατηγορητηρίου ζητήθηκε ισόβια κάθειρξη για τον Μπιλγκίν Οζκαϊκάν και την Ναρίν Κορκμάζ που αναφέρονται ως ηγετικά στελέχη της σπείρας. Ακόμα, αναφέρεται πως η ίδια σπείρα έδωσε μυστικά στοιχεία στο ΡΚΚ και στο KCK .

Keywords
Τυχαία Θέματα