Αποδόμηση μύθων ΔΗΣΥ για ιδιωτικοποιήσεις και ευθύνες Κυβέρνησης, βλέπει το ΑΚΕΛ

13:32 27/2/2013 - Πηγή: OnlyCY

Είναι ξεκάθαρο ότι η επομένη των εκλογών και πραγματικότητες που δημιουργούνται αποδομούν μια σειρά από μύθους του ΔΗΣΥ και των συνοδοιπόρων του για δήθεν διαφωνία του στις ιδιωτικοποιήσεις ημικρατικών και ευθυνών της Κυβέρνησης Δημήτρη Χριστόφια στο θέμα της μη εξασφάλισης χρηματοδοτικής στήριξης για την Κύπρο, δήλωσε, την Τετάρτη, ο Αναπληρωτής Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ Σταύρος Ευαγόρου.

Σε

δηλώσεις του στο ΑΚΕΛ ο κ. Ευαγόρου σχολίασε και στοιχεία που δημοσιοποιηθήκαν χθες από την Κομισιόν όσον αφορά στα ποσοστά φτώχειας, λέγοντας ότι «η πρόοδος που έχει επιτευχθεί ως προς την αντιμετώπιση της φτώχειας είναι απότοκο της στοχευμένης εισοδηματικής και επιδοματικής πολιτικής» της Κυβέρνησης.

Αναφερόμενος στη νέα έκθεση του οίκου αξιολόγησης Standard & Poor’s, είπε ότι «καταδεικνύει με σαφήνεια ότι για τη μη κατάληξη σε συμφωνία για τη δανειακή σύμβαση οι ευθύνες δεν βαραίνουν την κυπριακή Κυβέρνηση, αλλά αναδεικνύονται οι πολιτικές ευθύνες που έχει η ευρωζώνη για τη μέχρι στιγμής αδυναμία επιτυχούς κατάληξης σε πρόγραμμα στήριξης». Επιπλέον, πρόσθεσε, «για ακόμη μια φορά οι διεθνείς αξιολογήσεις ερμηνεύουν την εκλογή Αναστασιάδη ως ευκαιρία για να προχωρήσουν οι ιδιωτικοποιήσεις».

Σύμφωνα με τον Αναπλ. Κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΑΚΕΛ «είναι ξεκάθαρο ότι η επομένη των εκλογών και οι πραγματικότητες που δημιουργούνται αποδομούν μια σειρά από μύθους που, ο ΔΗΣΥ και οι νεοφιλελεύθεροι συνοδοιπόροι του, επιμελώς έχουν καλλιεργήσει στη κοινή γνώμη όπως η δήθεν διαφωνία τους για ιδιωτικοποιήσεις των κερδοφόρων ημικρατικών οργανισμών και οι δήθεν ευθύνες της Κυβέρνησης Δημήτρη Χριστόφια για τη μη εξασφάλιση της χρηματοδοτικής στήριξης της Κύπρου».

Στην πολιτική της Κυβέρνησης Δ. Χριστόφια οφείλεται η πρόοδος στην αντιμετώπιση της φτώχειας

——

Εξάλλου, αναφερόμενος στα ποσοστά φτώχειας στην Κύπρο, ο κ. Ευαγόρου είπε ότι «η Κυβέρνηση Δημήτρη Χριστόφια είναι η πρώτη που αναγνώρισε τη σημασία της αντιμετώπισης της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού και εργάστηκε με συγκεκριμένο σχέδιο δράσης». Σε ιδιαίτερα δύσκολες οικονομικές συνθήκες, είπε, «κατάφερε να συγκρατήσει το ρυθμό αύξησης του ποσοστού φτώχειας από το 22,9% το 2010 στο 23,5% το 2011 όταν ο αντίστοιχος μέσος όρος της ΕΕ έχει αυξηθεί σχεδόν μια ποσοστιαία μονάδα από το 23,4% το 2010 στο 24,2% το 2011». Αντίθετα, πρόσθεσε, «το ποσοστό κινδύνου φτώχειας και αποκλεισμού των Κυπρίων υπηκόων παρέμεινε σταθερό, από 22,1% το 2010 σε 22,2% το 2011, ενώ ιδιαίτερα σημαντική είναι η μείωση του ποσοστού φτώχειας για τους συνταξιούχους από το 46,4% το 2008 σε 40,4% το 2011».

«Η πρόοδος που έχει επιτευχθεί ως προς την αντιμετώπιση της φτώχειας είναι απότοκο της στοχευμένης εισοδηματικής και επιδοματικής πολιτικής και των δράσεων που ανέπτυξε η Κυβέρνηση», σημείωσε ο κ. Ευαγόρου, συμπληρώνοντας ότι «στο σύνολό τους οι κοινωνικές παροχές για την τετραετία 2008 – 2011 σημείωσαν αύξηση 23,8% και περιέλαβαν δράσεις στήριξης των χαμηλών συντάξεων, των ατόμων με αναπηρίες και των δυσπραγούντων».

Εξέφρασε τέλος την προσδοκία ότι η νέα Κυβέρνηση «θα συνεχίσει με τον ίδιο ζήλο τη στήριξη των χαμηλά αμειβόμενων και των συνταξιούχων, με στόχο το δικαιότερο επιμερισμό των βαρών της οικονομικής κρίσης».

Keywords
Τυχαία Θέματα