Χουριέτ: Θα ξαναξεκινήσουν οι συνομιλίες Ελληνοκυπρίων-Τουρκοκυπρίων

11:30 12/12/2013 - Πηγή: OnlyCY

Σύμφωνα με Τούρκο διπλωμάτη «οι συνομιλίες μπορούν να ξεκινήσουν ανά πάσα στιγμή» – Πρώτο θέμα στην τουρκική «Hürriyet» το θέμα της επανέναρξης των συνομιλιών
Πολύ κοντά στην έγκριση κοινής ανακοίνωσης, η οποία θα επιτρέψει επανέναρξη των συνομιλιών στο Κυπριακό φαίνεται πως βρίσκονται Τουρκοκύπριοι και Ελληνοκύπριοι σύμφωνα με τουρκοκυπριακές πηγές. Το θέμα μάλιστα φιγουράρει πρώτο στην τουρκική εφημερίδα «Hürriyet».

Συγκεκριμένα, ανώτερος Τούρκος διπλωμάτης δήλωσε στη «Hürriyet Daily News» ότι «οι συνομιλίες επανένωσης μπορεί να ξεκινήσουν ανά πάσα στιγμή. Υπάρχει ένα μικρό

πρόβλημα σε σχέση με την κοινή δήλωση, αλλά ελπίζουμε ότι σύντομα θα ξεπεραστεί». Η πρόοδος επιβεβαιώθηκε επίσης και από έναν Δυτικό διπλωμάτη, ο οποίος δήλωσε: «Η έγκριση κοινού ανακοινωθέντος θα είναι ένα πολύ καλό αποτέλεσμα. Ελπίζουμε να δημιουργηθεί μια πολύ καλή βάση για τις συνομιλίες».

Αν και οι δύο πλευρές δώσουν το πράσινο φως για την κοινή δήλωση, η επίσημη ανακοίνωση αναμένεται από τον Αλεξάντερ Ντάουνερ, ειδικό απεσταλμένο των Ηνωμένων Εθνών για τη Κύπρο.

Keywords
Τυχαία Θέματα