ΔΗΚΟ: Δεν είναι η ώρα για τις προεδρικές

15:06 27/12/2011 - Πηγή: OnlyCY

Δεν είναι η ώρα για να ξεκαθαρίσει ποιοι θα είναι υποψήφιοι στις Προεδρικές εκλογές του 2013 ή ποιος θα υποστηρίξει ποιον, αναφέρει το ΔΗΚΟ σε σημερινή του ανακοίνωση, με αφορμή την προεδρολογία που αναπτύσσεται, συνεντεύξεις, δηλώσεις και σχόλια στα ΜΜΕ.

Αναφέρει ακόμη ότι θα αναλάβει μια σειρά από πρωτοβουλίες, με προτάσεις που ικανοποιούν την επιθυμία και τις προσδοκίες του κυπριακού

λαού για ένα ισχυρό εθνικό συνασπισμό εξουσίας που να ενώνει πραγματικά δυνάμεις.

”Δεν είναι η ώρα για πολιτικές, κομματικές και παραταξιακές αντιπαραθέσεις και τακτικές ή για προσωπικές ατζέντες. Είναι η ώρα μιας εθνικής στρατηγικής εξόδου από την κρίση, που μπορεί να επιτευχθεί μέσα από κοινωνική συναίνεση, πολιτική συνεννόηση και στη βάση ενός σχεδίου δράσης για διεκδίκηση των δικαίων και των δικαιωμάτων μας στο Κυπριακό, την ανασυγκρότηση της χώρας μας, την ανόρθωση της οικονομίας της, την αξιοποίηση του φυσικού της πλούτου, τη διεθνή αναβάθμιση της ώστε να πορευθεί με αισιοδοξία, αυτοπεποίθηση και ασφάλεια προς το μέλλον”, αναφέρει το ΔΗΚΟ στην ανακοίνωσή του.

Κατά το ΔΗΚΟ, ”είναι η ώρα μιας ειλικρινούς εθνικής συνεννόησης και συστράτευσης όλων των πολιτικών δυνάμεων του τόπου και της κοινωνίας στη βάση μιας στρατηγικής εθνικής ευθύνης και πανεθνικής προσπάθειας που θα αποτρέψουν τα σχέδια όσων απεργάζονται ρυθμίσεις σε βάρος των συμφερόντων και των δικαιωμάτων του τόπου και του λαού μας. Είναι η ώρα που πρέπει όλοι μαζί να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις και να διαμορφώσουμε τις συνθήκες που θα επιτρέψουν μια ευρύτατη πολιτική συνεννόηση και κοινωνική συνοχή ώστε να ενδυναμωθεί το εσωτερικό μας μέτωπο στην εθνική προσπάθεια για την αντιμετώπιση των κρίσιμων προβλημάτων και προκλήσεων που βρίσκονται ενώπιον μας”.

”Αυτός είναι ο δρόμος που θα ακολουθήσει το ΔΗ.ΚΟ. ενόψει των Προεδρικών εκλογών του 2013. Αυτός είναι ο μόνος δρόμος που εξυπηρετεί το δημόσιο και το εθνικό συμφέρον”, συνεχίζει το ΔΗΚΟ.

Προσθέτει ότι ”προς αυτή την κατεύθυνση, το ΔΗΚΟ θα αναλάβει μια σειρά από πρωτοβουλίες, με προτάσεις που ικανοποιούν την επιθυμία και τις προσδοκίες του κυπριακού λαού για ένα ισχυρό εθνικό συνασπισμό εξουσίας, που να ενώνει πραγματικά δυνάμεις για την αντιμετώπιση των κρίσιμων προβλημάτων και προκλήσεων της εποχής”.

Το ΔΗΚΟ αναφέρει ακόμη ότι ”σε καμιά περίπτωση δεν πρόκειται να βάλει την άμαξα μπροστά από τα άλογα. Σε καμιά περίπτωση δεν πρόκειται να αναλωθεί σε οποιαδήποτε ονοματολογία για τον οδηγό της άμαξας προτού ετοιμαστεί η άμαξα. Σε καμιά περίπτωση δεν πρόκειται να αποδεχθεί συμφωνίες και συναλλαγές για συνεργασίες άνευ προγραμματικού περιεχομένου”.

”Το ζητούμενο, λοιπόν,” καταλήγει, ”είναι να συμφωνηθεί το πρόγραμμα διακυβέρνησης στη βάση του οποίου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η κυβέρνηση της νέας πενταετίας θα διαχειριστούν τα κρίσιμα προβλήματα του τόπου και του λαού μας. Κατά συνέπεια, τα ονόματα έπονται της συμφωνίας για το σχεδιασμό της εθνικής στρατηγικής”.

Keywords
Τυχαία Θέματα