ΕΔΕΚ: Να ληφθούν μέτρα για την ανεργία

14:42 29/6/2012 - Πηγή: OnlyCY

Το Κίνημα Σοσιαλδημοκρατών ΕΔΕΚ δια του Α΄ Αντιπροέδρου του Γιώργου Βαρνάβα κάλεσε την κυβέρνηση έστω και την υστάτη να λάβει τα απαραίτητα μέτρα ώστε να σταματήσει η λαίλαπα της ανεργίας, διαφορετικά προειδοποίησε οι συνέπειες είναι ανυπολόγιστες.

Σε δηλώσεις στη Λάρνακα ο Γιώργος Βαρνάβα ανέφερε ότι «η Κύπρος σήμερα ζει στους ρυθμούς ανεργίας, τους οποίους είχε ζήσει μόνο μετά την εισβολή του 1974. Προειδοποιούσαμε για λήψη μέτρων, τα οποία

να προστάτευαν την εργασία του Κύπριου πολίτη. Κάποιοι μας κατηγορούσαν ως κινδυνολόγους και λαϊκιστές».

Ο κ. Βαρνάβα διερωτήθηκε «τι έχουν σήμερα να πουν στις 48 χιλιάδες και πλέον ανέργους και τι έχουν να δηλώσουν στους νέους ανθρώπους που η ανεργία, ανάμεσα τους φτάνει ακόμη και το 30%».

Ταυτόχρονα παρέθεσε «στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας του Κράτους ώστε κάποιοι να μην μας πουν ότι δίνουμε ψεύτικους αριθμούς. Το 1ο τρίμηνο του 2011 η ανεργία έφτανε το 7.5% , που αντιστοιχούσε στις 32.332 ανέργους, το 4ο τρίμηνο του 2011 η ανεργία ανήλθε στο 8.9% με πραγματικούς αριθμούς 38.785 και μόνο μέσα σε 3 μήνες, δηλαδή, το 1ο τρίμηνο του 2012 η ανεργία σκαρφάλωσε στο 11.1% , που αντιστοιχεί στις 48. 166 ανέργους. Σε τρεις μόνο μήνες βγήκαν στην ανεργία 9.381 συμπολίτες μας. Πως μπορεί να υπάρχει δικαιολογία ότι λήφθηκαν μέτρα, και αυτά τα μέτρα μάλιστα έχουν αποδώσει» διερωτήθηκε.

Προειδοποιούσαμε και προειδοποιούμε, συνέχισε «ότι επιχειρηματίες εκμεταλλευόμενοι τους κοινοτικούς εργάτες και ξένους εργάτες από τρίτες χώρες, θεωρώντας τους ως φθηνά εργατικά χέρια, απέλυαν και συνεχίζουν να απολύουν από τις εργασίες τους Κύπριους πολίτες και στην θέση τους προσλαμβάνουν κοινοτικούς και άλλους που και αυτοί ακόμη τυγχάνουν εκμετάλλευσης».

Προειδοποιούσαμε, πρόσθεσε «ότι η κυβέρνηση έπρεπε να προχωρήσει στην στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Φωνή βοώντος εν τη ερήμω. Προειδοποιούσαμε ότι θα έπρεπε αντί φορομπηχτική και φοροεισπρακτική πολιτική να ακολουθήσει πολιτική που θα έδινε ώθηση στην ανάπτυξη που αυτό θα σήμαινε νέες θέσεις εργασίας. Δυστυχώς όμως, δεν εισακουστήκαμε» είπε.

Ο Γιώργος Βαρνάβα κάλεσε «την κυβέρνηση ακόμη και την υστάτη να λάβει τα απαραίτητα μέτρα ώστε να σταματήσει η λαίλαπα της ανεργίας. Διαφορετικά οι συνέπειες είναι ανυπολόγιστες. Όσο για την απάντηση που θα προσπαθήσουν να δώσουν απλά τους αφήνουμε στην κρίση του κάθε ανέργου και του κάθε Κύπριου πολίτη» κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα