Εγκαταλείπει την Κύπρο η Ryan Air (;)

09:41 2/8/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ο Υπουργός Εμπορίου Βιομηχανίας και Τουρισμού Νεοκλής Συλικιώτης επιβεβαίωσε πως η Ryan Air απειλεί να τερματίσει από τον Νοέμβριο τα δρομολόγια Ντίσελτορ, Βαρκελώνη, Μπολόνια και Σαρλερουά από και προς Λάρνακα.
Μιλώντας στο Τρίτο ο κύριος Συλικιώτης είπε πως η εταιρεία έχει υπογράψει πενταετές συμβόλαιο και οι επιπλέον απαιτήσεις της, που όπως είπε είναι πολύ μεγάλες, δεν μπορούν να ικανοποιηθούν ούτε από την κυβέρνηση ούτε από τον ΚΟΤ.

Ανέφερε ακόμα πως υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από

πολλές άλλες ξένες εταιρείες να έρθουν στην Κύπρο, ανάμεσα τους μια Ουκρανική και μια Κινεζική εταιρεία .

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΟΤ Αλέκος Ορουντιώτης ανέφερε ότι ο ΚΟΤ έχει συμφωνία με την Ryan Air να προβάλλει τους προορισμούς της στα πλαίσια της προβολής της Κύπρου στο εξωτερικό και αυτό κάνει.

Ωστόσο, είπε, η Ryan Air λέει πως έχει οικονομικό πρόβλημα για τη διεξαγωγή των δρομολογίων λόγω της τιμής των καυσίμων και ζητά από τον ΚΟΤ να αυξήσει την προβολή για ενίσχυση των δρομολογίων της. Κάτι τέτοιο, τόνισε, δεν μπορεί να κάνει ο οργανισμός καθώς δεν έχει τα χρήματα.

Ο Πρόεδρος του ΚΟΤ είπε ακόμα πως η Ryan Air ζητά επίσης μηδενισμό τελών χρήσης του αεροδρομίου της Πάφου για να αντεπεξέλθει των οικονομικών προβλημάτων. Ο κύριος Ορουντιώτης ,ανέφερε, πως αν η εταιρεία αποφασίσει να αυξήσει κατά δύο ευρώ στα εισιτήρια της δεν θα έχει κανένα πρόβλημα.
Καταλήγοντας ο πρόεδρος του ΚΟΤ είπε πως η Ryan Air έχει βοηθήσει τη Κύπρο αλλά δεν μπορεί να λειτουργεί με τη διαδικασία αποφασίζουμε και διατάσσουμε.

Keywords
Τυχαία Θέματα