Εκδήλωση στην Πέτρα του Ρωμιού για τη γενέθλια ημέρα της Αφροδίτης

11:15 9/1/2013 - Πηγή: OnlyCY

Εκδήλωση μέσα στα πλαίσια αρχαιοπρέπειας και ελληνοπρέπειας, αλλά και ελαφράς χιονόπτωσης, πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Πέτρα του Ρωμιού για τη γενέθλια ημέρα της Αφροδίτης.

Η εκδήλωση ξεκίνησε στις 09:00 στην Πέτρα του Ρωμιού, ώρα κατά την οποία, σύμφωνα με την παράδοση, όταν το κύμα και ο ήλιος κτυπούν την Πέτρα, φαίνεται στο νερό ανάγλυφη η γέννηση της θεάς.

Η εκδήλωση έγινε με πρωτοβουλία της Πολιτιστικής Κίνησης Στήριξης της Πολιτιστικής

Πρωτεύουσας 2017, και της κοινότητας Κουκλιών, σε μια σεμνή εκδήλωση με μία αρχαιοπρεπή ολιγόλεπτη δράση και με παιδάκια να ρίχνουν ροδοπέταλα στη θάλασσα.

Ο Πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου Κουκλιών Μιχαλάκης Σόλωνος ανέφερε στο ΚΥΠΕ πως η τελετή που πραγματοποιήθηκε σήμερα προς τιμήν της γέννησης της θεάς Αφροδίτης αποτελεί την αφετηρία των εκδηλώσεων για την κοινότητα του για στήριξη του Πάφος 2017.

Ο κ. Σόλωνος χαρακτήρισε σημαντικό το γεγονός και εκτίμησε πως όλες οι κοινότητες πρέπει να συμβάλουν ενεργά στην προσπάθεια της Πάφου, της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης 2017. Ο θεσμός, είπε, «είναι κάτι που θα αναβαθμίσει την πόλη και επαρχία της Πάφου».

Η τελετή περιελάμβανε την επεξήγηση της γέννησης της ανάδυσης της θεάς Αφροδίτης και έγινε συμβολική φύτευση στην παρουσία των δημάρχων της επαρχίας Πάφου και κοινοταρχών.

Keywords
Τυχαία Θέματα