Η ΕΔΕΚ χαιρετίζει τις δηλώσεις Μάρτιν Σούλτς για την κυπριακή οικονομία

15:29 12/9/2013 - Πηγή: OnlyCY

Την τοποθέτηση του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σούλτς για την πορεία της κυπριακής οικονομίας και την ανάγκη εξεύρεσης των μηχανισμών ενίσχυσης των επενδύσεων στην Κύπρο, χαιρετίζει η ΕΔΕΚ δια του Γραμματέα της Κ.Ε. Δημήτρη Παπαδάκη.

Όπως δήλωσε ο κ. Παπαδάκης, η ΕΔΕΚ χαιρετίζει επίσης την τοποθέτηση του κ. Σουλτς ότι

η οικονομία οδηγείται σε αδράνεια εφόσον, λόγω της πιστωτικής στενότητας ως αποτέλεσμα των αποφάσεων του Eurogroup, οι επιχειρήσεις και οι ιδιώτες δεν έχουν πρόσβαση σε χρηματοδότηση.

«Είναι ξεκάθαρο ότι οι πολιτικές της μονόπλευρης λιτότητας στην Ευρώπη οδηγούν στην ενίσχυση της ύφεσης και της ανεργίας. Είναι αδήριτη ανάγκη να υπάρξουν πολιτικές ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας και της ανάπτυξης ώστε να γίνει δυνατή η έξοδος της Ευρώπης από την κρίση», ανέφερε.

Ο κ. Παπαδάκης πρόσθεσε πως γίνεται κατανοητό ότι η ενδυνάμωση των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών στις επόμενες εκλογές θα αυξήσει την πίεση για αλλαγή της οικονομικής πολιτικής που εκ του αποτελέσματος δεν μπορεί να αντιμετωπίσει αποφασιστικά το πρόβλημα. Στόχος τη ομάδας των Σοσιαλιστών, όπως ανέφερε, είναι η δημιουργία μιας Ευρώπης της αλληλεγγύης, της ισότητας και της στήριξης των χωρών του νότου μακριά από τη σημερινή εικόνα της Ευρώπης των δύο ταχυτήτων.

«Η δήλωση Μάρτιν Σούλτς δείχνει τον δρόμο για την Ευρώπη που θέλουμε, της δικαιοσύνης, της ανάπτυξης και της κοινωνικής συνοχής. Δείχνει τον δρόμο και για την Κύπρο», είπε και πρόσθεσε στις προσεχείς Ευρωεκλογές η ενίσχυση των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, και ενίσχυση της ΕΔΕΚ είναι αναγκαία για έξοδο από την κρίση, για Κύπρο της ανάπτυξης, της δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας, της κοινωνικής αλληλεγγύης.

«Το Κ.Σ ΕΔΕΚ ως μέλος του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κινήματος αποτελεί σημαντικό κομμάτι στη διαμόρφωση πολιτικής και βρίσκεται σε σύμπλευση με το πολιτικό πρόγραμμα που διαμορφώνεται για τις ερχόμενες Ευρωεκλογές. Η χθεσινή τοποθέτηση του κου Σούλτς καταδεικνύει τη μεγάλη σημασία που έχει η παρουσία Ευρωβουλευτή από το Κ.Σ ΕΔΕΚ στο Ευρωκοινοβούλιο», κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα