Η Κομισιόν ενέκρινε το επενδυτικό σχέδιο για την Κροατία

16:10 26/8/2013 - Πηγή: OnlyCY

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε σήμερα το επενδυτικό σχέδιο της Κροατίας για αξιοποίηση των κοινοτικών κονδυλίων της πολιτικής συνοχής, ύψους σχεδόν 450 εκατ. ευρώ.

Η Κροατία, η οποία εντάχθηκε στην ΕΕ την 1η Ιουλίου 2013, ετοίμασε ένα Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο που καθορίζει τις επενδυτικές προτεραιότητες για τις περιφέρειες της Κροατίας με σκοπό την επιτάχυνση της οικονομικής ανάπτυξης, τη δημιουργία θέσεων απασχόλησης και την ενίσχυση της συνολικής ανταγωνιστικότητας της χώρας.

Πρόκειται, όπως σημειώνει η Κομισιόν, για στρατηγικά σχέδια με

σαφείς, προκαθορισμένους στόχους για καλύτερη δυνατή αξιοποίηση των κονδυλίων πριν την λήξη της προθεσμίας το 2016.

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος για την Περιφερειακή Πολιτική, Γιοχάνες Χαν, μαζί με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Απασχόλησης, Κοινωνικών Υποθέσεων και Κοινωνικής Ένταξης, Λάζλο Αντορ χαιρέτισαν την έγκαιρη υποβολή και έγκριση του επενδυτικού σχεδίου για την Κροατία.

«Πρόκειται για ένα σημαντικό πρώτο βήμα για την Κροατία στην πορεία προς την ανταγωνιστικότητα», σχολίασε ο Επίτροπος Χαν, ενώ ο Επίτροπος Αντορ εξέφρασε την ελπίδα όπως η Κροατία είναι σε θέση να επωφεληθεί πλήρως από τις νέες ευκαιρίες που προσφέρονται για την αντιμετώπιση των προβλημάτων στον τομέα της απασχόλησης, για την εκπαίδευση, την κοινωνική ένταξη και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει γενικά η χώρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα