Νέα συνάντηση κυβερνητικών εταίρων στην Αθήνα

15:42 19/6/2013 - Πηγή: OnlyCY

Νέα συνάντηση του Έλληνα Πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, με τους πολιτικούς αρχηγούς που στηρίζουν την κυβέρνηση – ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ - προγραμματίζεται για σήμερα το απόγευμα, με αιχμή το θέμα του κλεισίματος της ΕΡΤ, που έγινε η αφορμή για κυβερνητική κρίση.

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ,

Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης είχαν συνάντηση στη Βουλή των Ελλήνων προκειμένου να καθορίσουν τη στάση τους και να χαράξουν την πορεία της σε περίπτωση που δεν βρεθεί σημείο σύγκλισης το απόγευμα, με τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να αναφέρει ότι υπήρξε μία συνεννόηση, ενώ σύμφωνα με τον κ. Κουβέλη έγινε «ανταλλαγή απόψεων» αναφορικά με την υπάρχουσα κατάσταση.

Το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ με δηλώσεις στελεχών τους επαναλαμβάνουν τη θέση τους για επαναλειτουργία της ΕΡΤ με το προηγούμενο καθεστώς και προώθηση της αναδιάρθρωσης στη συνέχεια με τη δημόσια ραδιοτηλεόραση ανοιχτή και ζητούν εφαρμογή της διαταγής του Συμβουλίου της Επικρατείας. Από την πλευρά του Α. Σαμαρά επιμένουν στη δημιουργία μεταβατικού φορέα με περιορισμένες προσλήψεις, οι οποίες θα έχουν ως βάση τις δίμηνες συμβάσεις και εκπομπές από τη Βουλή.

Το ΚΚΕ από την πλευρά του με αφορμή την άρνηση του Υπουργού Υγείας να συζητηθεί η τροπολογία που προβλέπει την κατάργηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για την ΕΡΤ, στο νομοσχέδιο για το νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν», χαρακτηρίζει «προκλητική και απαράδεκτη» την απόρριψη της τροπολογίας από την Ελληνική Κυβέρνηση, κατηγορώντας για συναίνεση το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ. Το ΚΚΕ επανέρχεται με την ίδια τροπολογία για την κατάργηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου και της υπουργικής απόφασης για την ΕΡΤ, στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος αύριο Πέμπτη.

Το απόγευμα στις 6μμ, οπότε και εκτιμάται ότι θα ξεκινά η συνάντηση των πολιτικών αρχηγών, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, σε συνεργασία με την ΠΟΕΣΥ, την ΕΣΗΕΑ και την ΠΟΣΠΕΡΤ διοργανώνουν συλλαλητήριο διαμαρτυρίας ενάντια στο κλείσιμο της ΕΡΤ έξω από το Ραδιομέγαρο. Στην ΕΡΤ καλεί και ο ΣΥΡΙΖΑ, με επικεφαλής τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος και θα μιλήσει στους συγκεντρωμένους στο Ραδιομέγαρο στις 7μμ.

Την ίδια στιγμή μήνυση εναντίον του Έλληνα Υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα και του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, Σίμου Κεδίκογλου καταθέτουν τα συνδικαλιστικά σωματεία του Τύπου ΕΣΗΕΑ, ΕΣΠΗΤ και ΕΤΕΡ για τη μη εφαρμογή της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας αναφορικά με την επαναλειτουργία της δημόσιας τηλεόρασης.

Keywords
Τυχαία Θέματα