Ο S&P υποβάθμισε σε αρνητική από σταθερή την προοπτική της Κροατίας

23:59 2/8/2013 - Πηγή: OnlyCY

Ο Standard & Poor`s επιβεβαίωσε την Παρασκευή την αξιολόγησή για την Κροατία, αλλά αναθεώρησε την προοπτική της χώρας σε αρνητική από σταθερή, προειδοποιώντας για μια πιθανή επιδείνωση των οικονομικών του νεότερου μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

“Επιβεβαιώνουμε την μακροπρόθεσμη και βραχυπρόθεσμη πιστοληπτική αξιολόγηση BB +/ B σε ξένο και εγχώριο νόμισμα για την Κροατία”, αναφέρει σε ανακοίνωση ο διεθνής οίκος αξιολόγησης.

“Αναθεωρούμε τις προοπτικές της Κροατίας σε αρνητικές από σταθερές, γεγονός που αντικατοπτρίζει την άποψή μας ότι οι αξιολογήσεις θα μπορούσαν

να βρεθούν υπό πίεση το επόμενο έτος, αν το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (ΑΕΠ) υστερεί των προσδοκιών μας για μια ήπια ανάκαμψη το 2014, τα δημοσιονομικά ελλείμματα διευρυνθούν, ή η εξωτερική χρηματοδότηση καταστεί πιο δύσκολη”, προσθέτει.

Ο S&P προβλέπει συρρίκνωση της κροατικής οικονομίας κατά 1,0% το 2013.

Εκτιμά ότι τα οικονομικά οφέλη από την ένταξη της Κροατίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση την 1η Ιουλίου “θα περιοριστούν από τις διαρθρωτικές προκλήσεις, τους πολιτικούς περιορισμούς για φορολογικές μεταρρυθμίσεις, την μόχλευση των ισολογισμών του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα και το δυσμενές εξωτερικό περιβάλλον”.

Keywords
Τυχαία Θέματα