Οι σχέσεις Λονδίνου-Λευκωσίας έχουν μέλλον, διαβεβαιώνει ο Μ. Κιντ

17:38 26/11/2013 - Πηγή: OnlyCY

Οι διμερείς σχέσεις, η ανεργία των νέων, η οικονομική κρίση στην Κύπρο και την Ευρωζώνη, η τρομοκρατία, περιφερειακά ζητήματα, το Κυπριακό, ο ρόλος της Βρετανίας στην Κύπρο ήταν μερικά από τα θέματα που απασχόλησαν την τετ α τετ συζήτηση που είχε σήμερα στο Πανεπιστήμιο Κύπρου ο Βρετανός Ύπατος Αρμοστής Μάθιου Κιντ με φοιτητές των Τμημάτων Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών,

Δημοσιογραφίας, Ευρωπαϊκών Θεμάτων, Οικονομικών, καθώς και με φοιτητές του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων και Δημόσιας Διοίκησης.

Ο Βρετανός διπλωμάτης σημείωσε ότι οι σχέσεις της Κύπρου και της Βρετανίας δεν είναι μόνο παρελθοντικές, έχουν παρόν, έχουν και μέλλον. «Κανείς δεν μπορεί να συνοψίσει τις σχέσεις αυτές σε αρνητικές ή μόνο θετικές, καλύπτουν, ένα ευρύ φάσμα που αρχίζει από την οικονομική κρίση και φθάνει έως το Κυπριακό,» τόνισε, σύμφωνα με ανακοίνωση του Πανεπιστημίου.

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου, Καθηγητής Κωνσταντίνος Χριστοφίδης καλωσόρισε τον κ. Κιντ για μια εποικοδομητική συζήτηση, προσθέτοντας ότι με τη Βρετανία αυτός ο τόπος έχει μακρόχρονες σχέσεις. «Θέλουμε να δούμε το μέλλον, πώς βλέπουμε την Κύπρο τα επόμενα χρόνια, αλλά και τις σχέσεις μας με τη Βρετανία. Ήταν μια πολύ καλή αρχή και είμαι βέβαιος ότι στη συνέχεια θα ακολουθήσουν παρόμοιες τέτοιες συναντήσεις,» πρόσθεσε.

Στην εισαγωγική του τοποθέτηση, ο κ. Κιντ είπε ότι επιθυμία του ήταν να είχε μαζί με τους φοιτητές μια αμφίδρομη συζήτηση, διότι οι νέοι είναι οι πολίτες, η γενιά που θα εισέλθει στην αγορά, αλλά και αυτή που θα κληθεί να εφαρμόσει τις πολιτικές που κτίζονται στην παρούσα φάση που διέρχεται το νησί.

Σε ερώτηση των φοιτητών πώς μια μικρή χώρα όπως η Κύπρος μπορεί να δημιουργήσει σχέσεις με μια μεγάλη χώρα όπως η Βρετανία, τονίστηκε ότι το μέγεθος μιας μεγάλης χώρας δεν εξαρτάται από το μέγεθος του πληθυσμού της αλλά από το εκτόπισμα των πολιτών της.

Ο Βρετανός διπλωμάτης σημείωσε ότι οι διμερείς σχέσεις καλύπτουν, ένα ευρύ φάσμα που αρχίζει από την οικονομική κρίση και φθάνει έως το Κυπριακό, ενώ αναφέρθηκε και στη συνεργασία για πάταξη του εγκλήματος και αντιμετώπιση της βίας στα γήπεδα. Υπάρχουν πολλοί τομείς που απασχολούν από κοινού τις δύο χώρες, κατέληξε ο Βρετανός Ύπατος Αρμοστής, γι’ αυτό επιβάλλεται η συνεχής ανατροφοδότηση.

Keywords
Τυχαία Θέματα