Οικολόγοι : Υπερβολική βία από την Αστυνομία στη Λήδρας

09:52 12/4/2012 - Πηγή: OnlyCY

Το Κίνημα Οικολόγων εκτιμά ότι «εφαρμόστηκε υπερβολική βία» από την Αστυνομία στο επεισόδιο σε οικία στο τέρμα της οδού Λήδρας.

Σε ανακοίνωσή του το Κίνημα Οικολόγων αναφέρει ότι «είναι πλέον προφανές και αδιαμφισβήτητο ότι η Αστυνομία εφάρμοσε υπερβολική βία κατά την επιχείρηση εκκένωσης του κτιρίου στην οδό Λήδρας την περασμένη Παρασκευή».

Το Κίνημα Οικολόγων αναφέρει, επίσης, ότι «αρκετές μέρες μετά η Αστυνομία δεν κατάφερε να στοιχειοθετήσει ούτε μία σοβαρή καταγγελία».

Προσθέτει

ότι «απομένει να διευκρινιστεί ποιος έδωσε τις οδηγίες για να προβεί η αστυνομία στη βίαιη εκκένωση του κτιρίου, το οποίο βρίσκεται στην περιοχή του οδοφράγματος της οδού Λήδρας».

Σύμφωνα με το Κίνημα Οικολόγων «είναι άξιον απορίας και οφείλει κάποιος αρμόδιος να το εξηγήσει πώς και γιατί θεωρήθηκε επικίνδυνη η παρουσία των νεαρών σε αυτό το κτίριο δίπλα από τον τοπικό αστυνομικό σταθμό μιας και η πρόφαση της εμπορίας ναρκωτικών δεν τεκμηριώθηκε και ένα γραμμάριο κάνναβης δεν είναι ‘εμπορία ναρκωτικών’».

Το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών «περιμένει την πλήρη διερεύνηση των ευθυνών για τη συγκεκριμένη επιδρομή και τη βία που επιδείχθηκε κατά εφήβων και νέων που εξέφραζαν με μια βιωματική παρέμβαση τη δική τους πολιτική άποψη».

Keywords
Τυχαία Θέματα