Οικονομία και Κυπριακό οδήγησαν σε υποψηφιότητα Αντ. Παπαδοπούλου στο ΔΗΚΟ

13:27 16/1/2014 - Πηγή: OnlyCY

Η κατάσταση της οικονομίας και η ανάγκη απεμπλοκής από το μνημόνιο, καθώς και το επιχειρούμενο από κάποιους, όπως είπε, βεβιασμένο κλείσιμο του Κυπριακού με παράλληλη εκμετάλλευση των φυσικών πόρων της Κύπρου, οδήγησαν την Ευρωβουλευτή του ΔΗΚΟ Αντιγόνη Παπαδοπούλου να υποβάλει υποψηφιότητα για τη θέση του Αναπληρωτή Προέδρου του ΔΗΚΟ.

Σε

δηλώσεις της σήμερα, η κ. Παπαδοπούλου σημείωσε ότι, όσον αφορά τα πολιτικά και εσωκομματικά, η υποψηφιότητά της είναι εκσυγχρονιστική και συνενωτική.

Η κ. Παπαδοπούλου αναφέρθηκε στις επιπτώσεις από την οικονομική κρίση, σημειώνοντας ότι “αναντίλεκτα έχουν διαπραχθεί σοβαρά λάθη και εγκλήματα στη διαχείριση της οικονομίας μας τα τελευταία χρόνια, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να συνεχίσουμε το ανελέητο αυτομαστίγωμα”.

“Αν θέλουμε πραγματικά να εξυγιάνουμε την κατάσταση, πρέπει να οδηγήσουμε τους ενόχους στη δικαιοσύνη. Παράλληλα θα πρέπει διεκδικητικά να στραφούμε προς την ΕΕ και να απαιτήσουμε αποκατάσταση των ζημιών που μας προκάλεσε η ίδια με τις λανθασμένες και παράνομες αποφάσεις της”, ανέφερε.

Όπως είπε, “επιβάλλεται συντονισμένος αγώνας απεμπλοκής από το μνημόνιο, τις παράλογες και μονόπλευρες πολιτικές λιτότητας της Τρόικας”, προσθέτοντας ότι “ήδη στο Ευρωκοινοβούλιο διεξάγεται έρευνα για τον καταστροφικό ρόλο της Τρόικας στις χώρες του μνημονίου, περιλαμβανομένης της Κύπρου”.

Η κ. Παπαδοπούλου ανέφερε ότι “ζητούμενο για πολλούς από εμάς στην Ευρώπη είναι η κατάργηση της μη δημοκρατικά νομιμοποιημένης Τρόικας”, σημειώνοντας ότι “την ευθύνη για τη διαχείριση της οικονομικής κρίσης θα πρέπει να αναλάβει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τα άλλα θεσμικά όργανα της ΕΕ, περιλαμβανομένου του Ευρωκοινοβουλίου”.

“Κάποιοι άσπονδοι φίλοι μας νομίζουν ότι η οικονομική μας αδυναμία τους παρέχει τη χρυσή ευκαιρία που έψαχναν, ώστε να προχωρήσουν σε πιέσεις για βεβιασμένο κλείσιμο του Κυπριακού και εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων της κυπριακής αποκλειστικής οικονομικής ζώνης, κατά τρόπο που δεν συνάδει με τα δικά μας οικονομικά και εθνικά συμφέροντα”, είπε.

Ανέφερε ότι “την ίδια ώρα βρίσκονται σε εξέλιξη διαβουλεύσεις για επανέναρξη των συνομιλιών για το Κυπριακό, με την τουρκική πλευρά να επιμένει να παίζει το παιγνίδι των εντυπώσεων”.

“Υπό αυτές τις συνθήκες, έκρινα σκόπιμο να είμαι παρούσα στην εκλογική διαδικασία του ΔΗΚΟ, προσφέροντας με την πείρα, τις γνώσεις και τις ευρωπαϊκές μου διασυνδέσεις, στη διασφάλιση των εθνικών και οικονομικών συμφερόντων της χώρας και του λαού μας”, είπε, σημειώνοντας ότι “πολλά κρίνονται για μας στην σκληρή αρένα που λέγεται Ευρώπη”.

Ανέφερε ότι, όσον αφορά τα πολιτικά και εσωκομματικά δρώμενα στην Κύπρο, η υποψηφιότητά της είναι “εκσυγχρονιστική και συνενωτική”.

Η κ. Παπαδοπούλου σημείωσε ότι η δράση της θα εδράζεται στην ενδυνάμωση της ενότητας στην ηγεσία και τη βάση του ΔΗΚΟ, τον εκσυγχρονισμό του Καταστατικού και των δομών, τη διεύρυνση της ιεραρχικής δομής, και την προάσπιση των πάγιων θέσεων του κόμματος στο εθνικό θέμα.

“Οι συναγωνιστές του ΔΗΚΟ με γνωρίζουν. Ξέρουν πως η ψήφος εμπιστοσύνης τους αποτελεί, για μένα, εντολή και συμβόλαιο τιμής να συνεχίσω να εργάζομαι σκληρά, όπως πάντοτε, δίνοντας τον καλύτερο μου εαυτό για την εξυπηρέτηση των καλώς νοουμένων συμφερόντων της Κύπρου, του λαού και του κόμματός μας”, κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα