Πολιτικές προοπτικές για τον τόπο από τα ευρήματα υδρογονανθράκων

16:12 28/12/2011 - Πηγή: OnlyCY

Το Ευρωπαϊκό Κόμμα εύχεται όπως ”τα ευρήματα των ερευνών στην υποθαλάσσια περιοχή της κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης να είναι θετικά, γιατί αυτό θα δημιουργήσει πολιτικές και οικονομικές προοπτικές για τον τόπο μας”.

Ωστόσο, σε ανακοίνωσή του το Ευρωπαϊκό Κόμμα αναφέρει ότι ”η μέχρι στιγμής διαχείριση του θέματος από την Κυβέρνηση πλήττει τις προοπτικές αυτές σε βαθμό που να τις εκμηδενίζει”.

Το Ευρωπαϊκό Κόμμα αναφέρει, επίσης, ότι ”η Κυβέρνηση υλοποιεί το όραμα της Υπουργού Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Πραξούλας Αντωνιάδου, της απαράδεκτης και

έξω από κάθε πρόνοια του διεθνούς δικαίου, δήθεν συνδιαχείρισης του φυσικού πλούτου με τους Τ/κ ή ακόμα και της δήθεν συνεργασίας με την Τουρκία, καταντώντας τον φυσικό πλούτο της Κυπριακής Δημοκρατίας, δικοινοτικό ζήτημα”.

Προσθέτει ότι ”η λανθασμένη τακτική εφαρμόστηκε και από τον ίδιο τον Πρόεδρο Χριστόφια, ο οποίος δημόσια δεσμεύτηκε προς όφελος των Τ/κ , χωρίς να διαβουλευτεί με κανένα και βεβαίως χωρίς να συζητηθεί το θέμα στο Εθνικό Συμβούλιο”.

Το Ευρωπαϊκό Κόμμα εκτιμά ότι ”η ύπαρξη φυσικού αερίου στην κυπριακή ΑΟΖ πρέπει να λειτουργήσει στην κατεύθυνσης της πολιτικής, διπλωματικής και οικονομικής ενίσχυσης της Κυπριακής Δημοκρατίας, ωστόσο αντί αυτού, έχουμε γίνει μάρτυρες άσκησης επιπόλαιας πολιτικής, για προσωπικά πολιτικά και κομματικά οφέλη”, καταλήγει η ανακοίνωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα