Πολύτιμος συνεργάτης του Υπουργείου Εργασίας η ΑνΑΔ

13:38 10/4/2012 - Πηγή: OnlyCY

Περίπου 27 χιλιάδες άτομα συμμετείχαν κατά την τριετία 2009-2011 στις δράσεις που περιλαμβάνει το Ειδικό Σχέδιο Πρόληψης – Σχέδιο Δράσης της Αρχής Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού (ΑνΑΔ), με υπολογιζόμενη δαπάνη περίπου 40,6 εκατομμύρια ευρώ, ενώ ποσοστό 49,3% των συμμετεχόντων στις δράσεις του Ειδικού Σχεδίου είναι απασχολούμενοι.

Κατά τη διάρκεια του 2011, δαπανήθηκε για δραστηριότητες κατάρτισης συνολικό ποσό 25.659.659 εκατομμύριων ευρώ και ο αριθμός των συμμετεχόντων στα 7.398 προγράμματα κατάρτισης που επιχορήγησε η Αρχή ανήλθε στους 60.133.

Τα στοιχεία παρουσιαστήκαν σήμερα

σε δημοσιογραφική διάσκεψη που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Αρχής, από την Πρόεδρό της Νίκη Ματθαίου, παρουσία της Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Σωτηρούλας Χαραλάμπους.

Σε χαιρετισμό της η Υπουργός υπογράμμισε ότι η ΑνΑΔ παραμένει πολύτιμος συνεργάτης του Υπουργείου σε αυτή τη δύσκολη περίοδο που διανύει η κυπριακή αγορά εργασίας και τόνισε ότι τα δεδομένα που διαμορφώθηκαν μέσα από τη δύσκολη φάση που διέρχεται η ευρωπαϊκή και διεθνής οικονομική πραγματικότητα, θέτουν νέες απαιτήσεις για το ανθρώπινο δυναμικό της Κύπρου και απαιτούν συνεχή ανάπτυξη, εμπλουτισμό και αναπροσανατολισμό των προσόντων και των δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού του τόπου.

Ανέφερε ότι παράλληλα με την προοπτική για αξιοποίηση των φυσικών πόρων, που δίνει ελπίδα στην οικονομία, η Κυβέρνηση προωθεί σειρά μέτρων που υιοθετήθηκαν πρόσφατα από το Υπουργικό Συμβούλιο και στοχεύουν στην ενίσχυση της ανάπτυξης, ενώ ειδικότερα σε ό,τι αφορά στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, η συμβολή του περιλαμβάνει σύνολο δράσεων που στοχεύουν στην αντιμετώπιση της ανεργίας και στην ενίσχυση της απασχόλησης.

Η Υπουργός εξέφρασε ευαρέσκεια για το γεγονός ότι η Αρχή από την εκδήλωση των πρώτων συμπτωμάτων της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, υπήρξε ευαίσθητος δέκτης των μηνυμάτων των καιρών, διαδραματίζοντας ενεργό ρόλο, μέσα από τις πολλαπλές δράσεις της, στην αντιμετώπιση των συνεπειών της κρίσης.

Ανέφερε, επίσης, ότι οι δράσεις που αναπτύσσει η ΑνΑΔ αποτελούν πάντοτε προϊόν παραγωγικής διαβούλευσης με τους κοινωνικούς εταίρους και πρόσθεσε πως η Αρχή ευθυγραμμίζεται με αποφάσεις πολιτικής της Κυβέρνησης της Δημοκρατίας και καταθέτει μια πολύτιμη συμβολή στην επίτευξη των στρατηγικών στοχεύσεων του κράτους.

Σημείωσε ακόμα ότι η Αρχή άρχισε ήδη την εκπόνηση ειδικής μελέτης αναφορικά με τις ανάγκες απασχόλησης και ανάπτυξης του ανθρώπινου δυναμικού, που συνδέονται με την αξιοποίηση του φυσικού αερίου.

Σύμφωνα με την Πρόεδρο του ΔΣ της Αρχής Νίκη Ματθαίου, η μελέτη θα εντοπίσει τις ανάγκες σε ανθρώπινο δυναμικό, γνώσεις και δεξιότητες, σε τομείς και επαγγέλματα που σχετίζονται άμεσα ή έμμεσα με τη διαχείριση του φυσικού αερίου και θα περιλαμβάνει τη ετοιμασία Οδικού Χάρτη για την όσο το δυνατό πληρέστερη κάλυψη των προκυπτουσών αναγκών σε δεξιότητες για το ανθρώπινο δυναμικό της Κύπρου.

Η κ. Ματθαίου ανέφερε ότι η μελέτη αναμένεται

Keywords
Τυχαία Θέματα