Προς συνεργασία Σερντάρ Ντενκτάς – Εσωκομματικής αντιπολίτευσης του ΚΕΕ

17:53 27/5/2013 - Πηγή: OnlyCY

Σε έκτακτο συνέδριο στις 5 Ιουνίου προσανατολίζεται το Δημοκρατικό κόμμα του Σερντάρ Ντενκτάς στα κατεχόμενα για να λάβει αποφάσεις σχετικά με την συνεργασία με τους 8 αντιπολιτευόμενους «βουλευτές» του ΚΕΕ, ενόψει των «πρόωρων εκλογών».

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, ο κ. Ντενκτάς δήλωσε σήμερα ότι οι 8 του ΚΕΕ που ανακοίνωσαν χθες την παραίτησή τους από

το ΚΕΕ και σήμερα τις επέδωσαν επισήμως στον «πρόεδρο» της «βουλής», μπορούν να συνεργαστούν με το ΔΚ με πολλούς τρόπους. Είτε να προσχωρήσουν σε αυτό, είτε να κάνουν συνεργασία ΔΚ- Εθνικές δυνάμεις (στο πρότυπο του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού κόμματος – Ενωμένες δυνάμεις), είπε σημειώνοντας ότι οι 8 προτιμούν την δεύτερη λύση. Το 90% των μελών του κόμματος, συνέχισε, είδαν το θέμα της συνεργασίας θετικά και αυτό θα επισημοποιηθεί στις 5 Ιουνίου.

Εδώ και δύο χρόνια, επεσήμανε, στόχος του κόμματός του είναι να βγει πρώτο κόμμα στις «εκλογές» και με αυτή τη συνεργασία στοχεύουν να ανέλθουν στην εξουσία μόνοι τους.

Ανακοινώνοντας τις παραιτήσεις των 8 χθες, ο επικεφαλής της ομάδας της εσωκομματικής αντιπολίτευσης, Αχμέτ Κασίφ κατηγόρησε τον Ιρσέν Κιουτσιούκ ότι έχει μετατρέψει το ΚΕΕ στο κόμμα Κοινωνικής Ανάπτυξης που ο Κιουτσιούκ είχε ιδρύσει όταν είχε φύγει από το ΚΕΕ.

Είχε ανακοινώσει επίσης ότι οι επαφές τους με το ΔΚ συνεχίζονταν κατά θετικό τρόπο με στόχο να συμμετάσχουν στις «εκλογές» κάτω από την ίδια «οροφή».

Ο Ιρσέν Κιουτσιούκ χαρακτήρισε τη στάση των 8 ως «λεκέ στην πολιτική ιστορία της Κύπρου».

Η εφημερίδα Αφρίκα σε σημερινό σχόλιό της γράφει πως το ΑΚΡ διχάζοντας το ΚΕΕ στα δύο έχει ανοίξει το δρόμο στο ΡΤΚ για την εξουσία. Θεωρεί ότι η παραίτηση των 8 αντιπολιτευόμενων «βουλευτών» είναι αποτέλεσμα ενεργειών του τουρκικού κυβερνώντος κόμματος. Θέλουν, προστίθεται, να διαγράψουν τον Έρογλου από την πολιτική σκηνή γιατί δεν συμφωνούν μαζί του και το πρώτο βήμα είναι να καταστρέψουν το ΚΕΕ. Τώρα, σημειώνει η Αφρίκα, που το ΡΤΚ έχει περισσότερες πιθανότητες να βγει πρώτο κόμμα, ανοίγει και ο δρόμος για τον Μεχμέτ Αλί Ταλάτ να είναι ο «επόμενος πρόεδρος».

Keywords
Τυχαία Θέματα