Στο Σεράγεβο λείψανα για ταυτοποίηση αγνοουμένων

11:32 11/7/2012 - Πηγή: OnlyCY

Εντός μερικών ημερών θα σταλούν τα πρώτα οστά για ταυτοποίηση στο Σεράγεβο, στο εργαστήριο Διεθνούς Επιτροπής Αγνοουμένων (International Committee of Missing Persons – ICMP), σύμφωνα με τον τ/κ Τύπο που αναφέρεται στο θέμα. Πρόκειται για 280 δείγματα οστών τα οποία ανήκουν σε 70 άτομα.

Στα δημοσιεύματα γίνεται αναφορά στη χθεσινή ανακοίνωση της Διερευνητικής Επιτροπής Αγνοουμένων μετά τη συνάντηση των τριών μελών της που ενημερώθηκαν σχετικά με την συμφωνία της ΔΕΑ και της ICMP.

Σε δηλώσεις της στο τ/κ «πρακτορείο»

ειδήσεων, το τ/κ μέλος της Επιτροπής Γκιουλντέν Πλουμέρ Κιουτσιούκ ανέφερε ότι με βάση τη συμφωνία που σύναψε η επιτροπή με το Ινστιτούτο Γενετικής και Νευρολογίας στη Λευκωσία, έπρεπε μετά τη λήξη της συμφωνίας να παραδοθεί η βάση δεδομένων του DNA στην Επιτροπή, ωστόσο το Ινστιτούτο Γενετικής προβάλει τη δικαιολογία ότι μια τέτοια κίνηση χρήζει της άδειας του διοικητικού συμβουλίου και κωλυσιεργεί.

«Οι συγγενείς των αγνοουμένων ανησυχούν γι’ αυτό το θέμα. Θα κάνουμε νομικά ό,τι μπορούμε γι’ αυτό». Στο Ινστιτούτο, κατέληξε, βρίσκονται 2000 προφίλ DNA που αφορούν Τ/κ αγνοουμένους, αναφέροντας ότι υπολογίζει πως εντός του 2012 θα ολοκληρωθούν οι εργασίες ταυτοποίησης για σχεδόν 50 αγνοούμενους.

Keywords
Τυχαία Θέματα