Στους εορτασμούς για τα 150 χρόνια του Τσιεμποξάρι ο Δ. Πάφου

12:04 21/8/2013 - Πηγή: OnlyCY

H ρωσική πόλη Τσιεμποξάρι μπορεί να είναι η αρχή μιας ευρείας συνεργασίας μεταξύ Πάφου και άλλων πόλεων της Ρωσίας, ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Λάζαρος Ομήρου, πρόεδρος της επιτροπής εξωτερικών σχέσεων στο Δήμο Πάφου μετά την επιστροφή του από τη ρωσική πόλη, εκπροσωπώντας το Δήμο Πάφου στους ετήσιους εορτασμούς για τα 150 χρόνια από την ίδρυση του Τσιεμποξάρι.

Υπάρχει, πρόσθεσε, μεγάλο πεδίο για ανάπτυξη σχέσεων με την πόλη και

μπορεί να δοθεί στην Πάφο το εισιτήριο για περαιτέρω συνεργασίες με μεγαλύτερες πόλεις της Ρωσίας.

Ο κ. Ομήρου ανέφερε πως αποτελεί μεγάλη τιμή για μια πόλη του μισού εκατομμυρίου, η οποία είναι και πρωτεύουσα του κρατιδίου Σιουβασίας, να προσεγγίζει μια μικρή πόλη όπως είναι η Πάφος.

Μεταξύ των δύο περιοχών, είπε, υπάρχει κοινή Ορθόδοξη παράδοση στην οποία, όπως πρόσθεσε, δείχνουν μεγάλη σημασία οι Ρώσοι επισκέπτες.

Ο κ. Ομήρου, στο πλαίσιο της επίσκεψής του, συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Εμπορικού Βιομηχανικού Επιμελητηρίου του κρατιδίου Σιουβασίας Ιγκόρ Κουστάρι, ενώ στο πλαίσιο της συνάντησης, όπως είπε, διαπιστώθηκε το ενδιαφέρον για ευρύ πεδίο συνεργασίας.

Μας έχει προταθεί, συνέχισε, μια ευρεία επίσκεψη στην πόλη Τσιεμποξάρι στην παρουσία του Δημάρχου Πάφου και του προέδρου του ΕΒΕ αλλά και Αρχών της πόλης. Εκτίμησε επίσης πως αυτή η επίσκεψη θα πρέπει να πραγματοποιηθεί μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου.

Ενδιαφέρον ωστόσο παρατήρησε από ρωσικής πλευράς έχει επιδειχθεί και για την ανακήρυξη της Πάφου σε Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2017.

Κατά την επίσκεψή του, ο κ. Ομήρου συναντήθηκε και με το Δήμαρχο της πόλης Λεονίκ Τσερκέσοφ, ο οποίος παρέθεσε δείπνο στην αντιπροσωπεία του Δήμου Πάφου.

Το ρωσικό ενδιαφέρον για την Κύπρο, είπε, είναι έντονο και αυτό διαφαίνεται από το μεγάλο αριθμών τουριστών από τη Ρωσία που επισκέπτονται την Κύπρο σε ετήσια βάση.

Keywords
Τυχαία Θέματα