Συνάντηση Ιταλού Πρέσβη – «Δημάρχου» της κατεχόμενης Λευκωσίας

17:42 2/7/2013 - Πηγή: OnlyCY

Συνάντηση με τον Ιταλό Πρέσβη στην Κύπρο είχε σήμερα ο «δήμαρχος» της κατεχόμενης Λευκωσίας, Καντρί Φελλάχογλου.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, ο Guido Cerboni και ο κ. Φελλάχογλου συζήτησαν για σχέδια και έργα του κατεχόμενου δήμου και τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό. Ο λεγόμενος δήμαρχος δήλωσε ότι είναι έτοιμος για συνεργασία με την Ιταλία στο επίπεδο του πολιτισμού και της κοινωνικής κουλτούρας των πόλεων. Πρέπει, πρόσθεσε, να αρχίσει

η διαδικασία των διαπραγματεύσεων μεταξύ των ηγετών των δύο κοινοτήτων. Ο Ιταλός Πρέσβης φέρεται να εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι οι συνομιλίες θα ξεκινήσουν σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Στο μεταξύ μιλώντας στον τ/κ ιδιωτικό σταθμό Genç TV, ο πρόεδρος του κόμματος Εθνικής Ενότητας και τέως «πρωθυπουργός», Ιρσέν Κιουτσιούκ επικαλούμενος δικές του πληροφορίες είπε ότι μετά τις «εκλογές» της 28ης Ιουλίου, το Ρεπουμπλικανικό Τουρκικό κόμμα σε περίπτωση που εκλεγεί, έχει πάρει απόφαση για απόλυση 300 υπαλλήλων από τον «δήμο» Λευκωσίας.

Αυτό, σημείωσε, αποφασίσθηκε σε συνεδρία του κόμματος και επιπλέον, συνέχισε, κυκλοφορεί η φήμη ότι τα τελευταία 400-500 άτομα που είχαν προσληφθεί στο «δημόσιο» θα απολυθούν επίσης. Θα παρακολουθούν τις εξελίξεις, ανέφερε ο κ. Κιουτσιούκ λέγοντας ότι η «κυβερνητική» συμμαχία ΡΤΚ – ΔΚ είχε απολύσει παλαιότερα 1,600 άτομα, τα οποία είναι όμηροι του 2004, όπως είπε.

Keywords
Τυχαία Θέματα