Συνάντηση του Ευρωπαίου Διαμεσολαβητή με τον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ

12:53 18/9/2012 - Πηγή: OnlyCY

Για τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει ο Ευρωπαίος Διαμεσολαβητής Νικηφόρος Διαμαντούρος σε σχέση με ζητήματα που αφορούν την προστασία των δικαιωμάτων των ευρωπαίων πολιτών και τη διεύρυνση αυτών των δικαιωμάτων, ενημερώθηκε σήμερα ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Μάριος Καρογιάν.

Σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση που είχε με τον κ. Διαμαντούρο, στα

γραφεία του ΔΗΚΟ, ο κ. Καρογιάν είπε ότι ενημερώθηκε για το ρόλο και τις αρμοδιότητες που θα πρέπει να έχει σε μια σύγχρονη κοινωνία ο θεσμός του Επιτρόπου Διοικήσεως.

Είπε, επίσης, ότι κατά τη συνάντηση έγινε ανταλλαγή απόψεων για το επίπεδο της δημόσιας διοίκησης στην Κύπρο, αλλά και ευρύτερα στην Ευρώπη.

«Αναμφίβολα, εδώ στην Κύπρο – όπως και ο ίδιος έχει πει – βρισκόμαστε πιο πάνω από το μέσο όρο της ΕΕ, όμως υπάρχουν περιθώρια για περαιτέρω βελτίωση του θεσμού αυτού και των δικαιωμάτων των πολιτών», πρόσθεσε.

Το ΔΗΚΟ, συνέχισε, « θα στηρίξει το θεσμό του Επιτρόπου Διοικήσεως και θεσμικά, αλλά και ευρύτερα, γιατί είναι ένας απαραίτητος θεσμός σε μια κοινωνία πολύπλοκη, μια κοινωνία όπου υπάρχουν πολλές προκλήσεις και κίνδυνοι».

Είπε  ακόμη ότι ο κ. Διαμαντούρος «μέσα από την πολυσχιδή του δράση, μέσα από την αφοσίωση του προς το θεσμό του Ευρωπαίου Διαμεσολαβητή τιμά την Ελλάδα, τον ελληνισμό και την ίδια την Ευρώπη», προσθέτοντας ότι «χάρη στις δικές του πρωτοβουλίες και προσπάθειες, πολλά πράγματα έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια προς όφελος των ευρωπαίων πολιτών».

Από την πλευρά του, ο κ. Διαμαντούρος είπε ότι η συνάντηση του με τον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ έγινε στα πλαίσια των επαφών του με την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία και τους θεσμούς της Κυπριακής Δημοκρατίας με σκοπό να ενημερώσει για το ρόλο και τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει ως Ευρωπαίος Διαμεσολαβητής.

Εξέφρασε, παράλληλα, την ικανοποίηση του για τη στήριξη που προσφέρει το ΔΗΚΟ στο θεσμό του Επιτρόπου Διοικήσεως που είναι ένας θεσμός, όπως είπε, ο οποίος χαίρει εμπιστοσύνης και στο εξωτερικό.

Keywords
Τυχαία Θέματα