Την άρση ασυλίας έξι βουλευτών της Χ.Α., εισηγείται η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής

20:26 10/10/2013 - Πηγή: OnlyCY

Την άρση της ασυλίας των Βουλευτών της Χρυσής Αυγής, Γιώργου Γερμενή, Παναγιώτη Ηλιόπουλου και Ευστάθιου Μπούκουρα, αποφάσισε να εισηγηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής η Επιτροπή Δεοντολογίας του σώματος, μετά από αίτημα των ανακριτικών αρχών να παραπεμφθούν για εγκληματική δράση στο πλαίσιο εγκληματικής οργάνωσης, δράση

που αφορά και την απειλή κατά του πολιτεύματος.

Η Επιτροπή εισηγείται υπέρ της άρσης της ασυλίας και άλλων τριών Βουλευτών της Χρυσής Αυγής, του Ηλία Κασιδιάρη, για επεισόδια στο Ηράκλειο Κρήτης, του Ηλία Παναγιώταρου, για διατάραξη της κοινής ειρήνης, και του Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλου, για παράνομη λειτουργία ραδιοερασιτεχνικού σταθμού.

Υπέρ της εισήγησης για άρση της ασυλίας των έξι, συνολικά, Βουλευτών ψήφισαν τα οκτώ μέλη της Επιτροπής (ένας εκπρόσωπος από κάθε κοινοβουλευτικό κόμμα πλην της Χρυσής Αυγής), όπως και ο Πρόεδρος της Επιτροπής, Χρήστος Μαρκογιαννάκης, ενώ «παρών» ψήφισε ο εκπρόσωπος στην Επιτροπή της Χρυσής Αυγής.

Η συζήτηση στην Ολομέλεια του σώματος για την άρση της ασυλίας των Γερμενή, Ηλιόπουλου και Μπούκουρα, θα διεξαχθεί την επόμενη εβδομάδα, την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου.

Νωρίτερα χθες η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ζήτησε από τη Βουλή να αρθεί η ασυλία της Βουλευτού της Χρυσής Αυγής, Ελένης Ζαρούλια, συζύγου του προφυλακισμένου Νίκου Μιχαλολιάκου, αλλά και του Βουλευτή Ευστάθιου Μπούκουρα για άλλο λόγο από ό,τι συζητήθηκε αργότερα στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής.

Το αίτημα όσον αφορά στην κ. Ζαρούλια αφορά τον εντοπισμό στην τσάντα σφαίρας όταν επισκέφτηκε τον Ν.Μιχαλολιάκο στην Αντιτρομοκρατική και όσον αφορά στον κ. Μπούκουρα αφορά σε κατηγορίες εξύβριση, απειλή κατά συναυτουργία και κακόβουλη βλασφημία.

Keywords
Τυχαία Θέματα