Το ΕΤΕΚ για το πρόβλημα στο κτίριο του ΘΟΚ

17:18 4/11/2013 - Πηγή: OnlyCY

Άλυτο φαίνεται ότι παραμένει σύμφωνα με το ΕΤΕΚ το πρόβλημα που προέκυψε στο κτίριο του ΘΟΚ, με την πτώση των υαλοστασίων.

Σε ανακοίνωσή του το ΕΤΕΚ αναφέρει ότι μπορεί να ενεργήσει υποβοηθητικά προς το σκοπό αυτό, εφόσον του ζητηθεί.

Όπως διευκρινίζεται, το Επιμελητήριο δεν κλήθηκε και δεν ενεπλάκη σε οποιοδήποτε στάδιο της διαδικασίας, εφόσον ο ΘΟΚ επέλεξε να αναθέσει απευθείας τη διερεύνηση της

υπόθεσης σε μηχανικό, μέλος του ΕΤΕΚ, και όχι να ζητήσει τον διορισμό πραγματογνώμονα μέσω των διαδικασιών που ακολουθεί το Επιμελητήριο.

«Το Επιμελητήριο, από την πρώτη στιγμή που προέκυψε το ζήτημα της πτώσης των υαλοστασίων τέθηκε στη διάθεση της Βουλής και του ΘΟΚ προκειμένου να διασφαλίσει, ως ο ανεξάρτητος τεχνικός σύμβουλος του κράτους και της πολιτείας, την εμπεριστατωμένη επιστημονική αντιμετώπιση του θέματος μέσω της διενέργειας πραγματογνωμοσύνης, με στόχο τη διερεύνηση των γεγονότων και της γενεσιουργού αιτίας τους, καθώς και τον αποτελεσματικό τρόπο αντιμετώπισης του προβλήματος», αναφέρει στην ανακοίνωσή του το ΕΤΕΚ.

«Οι όποιες απαξιωτικές απόψεις έχουν εκφραστεί από εκπροσώπους του ΘΟΚ, περί δήθεν αδυναμίας του ΕΤΕΚ να χειριστεί αντικειμενικά το θέμα της πτώσης των υαλοστασίων στο κτίριο του, καταρρίπτονται από την 23χρονη πορεία του Επιμελητηρίου», αναφέρεται.

Keywords
Τυχαία Θέματα