Βελτίωση των δημοσίων μεταφορών, συζήτησε ο Υπ. Συγκοινωνιών με τις συντεχνίες

12:45 31/7/2013 - Πηγή: OnlyCY

Η βελτίωση του υφιστάμενου συστήματος δημοσίων μεταφορών και η μείωση των λειτουργικών δαπανών ήταν στο επίκεντρο σύσκεψης που είχε σήμερα ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων Τάσος Μητσόπουλος με τις συντεχνίες ΣΕΚ και ΠΕΟ.

Σε δηλώσεις του μετά τη σύσκεψη, ο Υπουργός χαρακτήρισε το διάλογο με τις συντεχνίες ως “πολύ παραγωγικό”, σημειώνοντας

ότι “έχουμε ανταλλάξει απόψεις για το πώς μπορούμε να βελτιώσουμε τη λειτουργία του όλου συστήματος με τη συμμετοχή και των συνδικαλιστικών οργανώσεων”.

Έχουμε συμφωνήσει, ανέφερε, ότι θα ξεκινήσει άμεσα ένας τριμερής διάλογος υπό την αιγίδα του Υπουργείου με τη συμμετοχή των συνδικαλιστικών οργανώσεων και των αναδόχων εταιρειών σε μια προσπάθεια να δούμε πώς θα βελτιώσουμε τις επιδόσεις του υφιστάμενου συστήματος δημοσίων μεταφορών και πώς ταυτόχρονα κάτω από το βάρος της αδυσώπητης οικονομικής κρίσης θα πετύχουμε μια μείωση του λειτουργικού κόστους.

Κυπριακές Αερογραμμές

———————-

Ο κ. Μητσόπουλος, ερωτηθείς σχετικά με τις εξελίξεις στις Κυπριακές Αερογραμμές, είπε ότι το Διοικητικό Συμβούλιο των ΚΑ με την ενεργό υποστήριξη της Κυβέρνησης καταβάλλει μια υπεράνθρωπη προσπάθεια και πολύ φιλότιμη για τη διάσωση της εταιρείας.

Εξέφρασε τη χαρά του γιατί στη μάχη αυτή, όπως σημείωσε, εμπλέκονται και οι συνδικαλιστικές οργανώσεις.

“Σε μια προσπάθεια”, όπως είπε, “να κρατήσουμε ανοικτά τα φτερά των Κυπριακών Αερογραμμών, να κρατήσουμε σε λειτουργία τον κυπριακό αερομεταφορέα και να καταφέρουμε να πείσουμε και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την ανάγκη υιοθέτησης του νέου σχεδίου αναδιάρθρωσης της εταιρείας μέσα από το οποίο προσδοκούμε κι ελπίζουμε ότι η εταιρεία θα καταστεί βιώσιμη και ελκυστική για μελλοντικές επενδύσεις”.

Keywords
Τυχαία Θέματα