Ο Γιλμάζ προσπαθεί να ανασκευάσει, αλλά τον «αδειάζουν» κυβέρνηση και Τύπος

Μετά την παρέμβαση του Μεσούτ Γιλμάζ, που έσπευσε να διαψεύσει τις αποκαλύψεις του στην εφημερίδα Birgun για την εμπρηστική δράση Τούρκων πρακτόρων, που χρηματοδοτούνταν μέσω μυστικών κονδυλίων της τουρκικής κυβέρνησης, σε ελληνικά δάση, η τουρκική εφημερίδα επανήλθε στις δηλώσεις του πρώην πρωθυπουργού, γράφοντας πως ο συντάκτης της συνέντευξης δηλώνει: «Είμαι πολύ σίγουρος για το τι είπε ο Γιλμάζ».

«Ο Γιλμάζ, τρεις μέρες μετά τη δημοσίευση της είδησης, ανέφερε πως παρερμηνεύτηκαν οι δηλώσεις

του» σημειώνει το νέο δημοσίευμα, παρατηρώντας ότι «η δήλωση του Γιλμάζ πως οι πυρκαγιές στην Ελλάδα ήταν αντίποινα, ξεσήκωσε την Ελλάδα. Οι αξιωματούχοι της Ελλάδας ζήτησαν αποζημίωση».

Το δημοσίευμα φέρει τον τίτλο «Αν κάναμε λάθος, ερευνήστε», έκφραση που παραπέμπει εννοιολογικά στην υπόνοια ότι υπάρχει δυνατότητα να βρεθεί η συνομιλία του Γιλμάζ με το δημοσιογράφο, αφού οι τηλεφωνικές συνομιλίες καταγράφονται. Σημειώνεται, πάντως, ότι ο δημοσιογράφος έχει δηλώσει πως δεν είχε καταγράψει τη συνομιλία.

Εν τω μεταξύ, η επίσημη Άγκυρα άφησε εκτεθειμένο τον πρώην πρωθυπουργό, όπως και την εκ των υστέρων προσπάθειά του να ανασκευάσει τις αρχικές δηλώσεις του, ισχυριζόμενος ότι εννοούσε δράση Eλλήνων πρακτόρων.

Ο Tούρκος υπουργός Δασών, Βεϊσέλ Έρογλου, υποστήριξε ότι το υπουργείο του δεν γνωρίζει τίποτα σχετικά με τους νέους ισχυρισμούς του πρώην πρωθυπουργού περί ελληνικής ανάμειξης σε εμπρησμούς στην Τουρκία.

Υποστήριξε, πάντως, πως «το θέμα πρέπει να ερευνηθεί», αλλά συμπλήρωσε πως ρώτησε το γενικό διευθυντή δασών και «δεν υπάρχει επ’ αυτού ούτε καν πληροφορία». «Δεν ξέρω ποιος ήταν ο σκοπός του Γιλμάζ» κατέληξε ο Έρογλου.

Keywords
Τυχαία Θέματα