Σύλλογος Φαρμακαποθηκάριων: Η νέα πιστωτική πολιτική των φαρμακοβιομηχανιών και η μείωση στις εισαγωγές οδηγεί σε ελλείψεις φαρμάκων

Για πιστωτική ασφυξία κάνουν λόγο οι Φαρμακαποθηκάριοι, καθώς όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Φαρμακαποθηκαρίων (ΠΣΦ), Μανώλης Κάτσαρης μεγάλες φαρμακοβιομηχανίες απαιτούν την καταβολή μετρητών με την παράδοση των παραγγελιών στις φαρμακαποθήκες, ή βάζοντας το ασφυκτικό πλαίσιο των 15 ημερών για την αποπληρωμή.

Η νέα πιστωτική πολιτική των φαρμακοβιομηχανιών και η μείωση στις εισαγωγές οδηγεί σε ελλείψεις φαρμάκων, είπε ο κ. Κάτσαρης.

«Όταν οι φαρμακαποθήκες πιστώνουν τα φαρμακεία

με 3 μήνες, όταν τα φαρμακεία επίσης πιστώνουν τα ταμεία, ποιος μπορεί να αντέξει αυτό το βάρος αν ένα κομμάτι αυτής της πίστωσης δεν το σηκώσουν οι εταιρίες», ανέφερε ο κ. Κάτσαρης, σημειώνοντας ότι οι τράπεζες. έχουν κλείσει τη στρόφιγγα κι έτσι δεν υπάρχει δυνατότητα άντλησης ρευστότητας.

Επίσης, τα τελευταία 2 χρόνια με τις μειώσεις των τιμών των φαρμάκων, οι φαρμακαποθήκες λόγω των μεγάλων αποθεμάτων έχουν υποστεί τεράστιες ζημιές, τόνισε ο κ. Κάτσαρης. «Οι λίγες μέρες που δίνονταν για πώληση αποθεμάτων με παλιές τιμές δεν επαρκούσαν ούτε για το 20% του stock που εκ του νόμου είναι υποχρεωμένες να διατηρούν, προκειμένου να εφοδιάζουν ομαλά τα φαρμακεία»

Όπως ανέφερε ο κ. Κάτσαρης εντός των ημερών αναμένονται νέες μειώσεις, και με επιστολή του προς το υπουργείο Υγείας ζητά παράταση πώλησης των αποθεμάτων για δύο μήνες, δηλώνοντας ότι, αν καταγράψουν και νέες ζημιές «θα οδηγηθούν στο κλείσιμο και άλλες φαρμακαποθήκες πέρα από αυτές που ήδη έχουν κλείσει, δημιουργώντας τεράστια προβλήματα στην αγορά αφήνοντας στο δρόμο χιλιάδες εργαζόμενους».

Keywords
Αναζητήσεις
κατσαρης μανωλης φαρμακαποθηκη
Τυχαία Θέματα