Kίνα: Αυξάνει τα όρια συνταξιοδότησης για πρώτη φορά από το 1978

Για πρώτη φορά από το 1978, η Κίνα αυξάνει τα όρια συνταξιοδότησης εξαιτίας του δημογραφικού προβλήματος που αντιμετωπίζει.

Το ανώτατο νομοθετικό σώμα της Κίνας ενέκρινε την Παρασκευή ένα επίσημο σχέδιο για την έναρξη της σταδιακής αύξησης της νόμιμης ηλικίας συνταξιοδότησης της χώρας από την 1η Ιανουαρίου του επόμενου έτους και την ολοκλήρωσή της το 2040, σύμφωνα με τα κινεζικά κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Ο τελικός στόχος του 15ετούς σχεδίου είναι να αυξηθεί η ηλικία συνταξιοδότησης κατά τρία χρόνια για τους άνδρες (στα 63 έτη), κατά πέντε χρόνια

για τις γυναίκες που εργάζονται σε εργοστάσια από τα 50 στα 55 έτη και κατά τρία χρόνια για τις γυναίκες που εργάζονται ως υπάλληλοι γραφείου από τα 55 στα 58 έτη.

Οι μεταρρυθμίσεις είναι «καθυστερημένες και πολύ καλοδεχούμενες», δήλωσε στο CNBC η Erica Tay, διευθύντρια μακροοικονομικών ερευνών της Maybank Investment Banking Group.

Η Κίνα παλεύει με τη συρρίκνωση του εργατικού δυναμικού και τα διαφαινόμενα ελλείμματα στον προϋπολογισμό των συντάξεων που θα μπορούσαν να βλάψουν σημαντικά την οικονομία.

Διαβάστε περισσότερα στο Economistas.gr

Διαβάστε περισσότερα στο iefimerida.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Kίνα, Αυξάνει, 1978,Kina, afxanei, 1978