Value for money μεζέδες θαλασσινών στο νέο Barbounaki στη Βουλιαγμένη -Η ονειρεμένη βεράντα της Ριβιέρας

Δοκιμάσαμε το μενού του νέου εστιατορίου Barbounaki by Papaioannou που άνοιξε αυτή τη σεζόν στον κόλπο του Ναυτικού Ομίλου Βουλιαγμένης. 

Μπορώ να φάω ψαράκι και θαλασσινά σε μια ονειρεμένη βεράντα πάνω από την Αθηναϊκή Ριβιέρα πληρώνοντας στις λογικές τιμές μιας value for money ψαροταβέρνας, αλλά απολαμβάνοντας τη θέα, το περιβάλλον και την ατμόσφαιρα ενός πολυτελούς ψαροφαγικού εστιατορίου; Αυτόν ακριβώς τον εκδημοκρατισμό της ψαροφαγίας είχαν κατά νου η S-One Hospitality και ο Γιώργος Παπαϊωάννου, ο ιδρυτής του premium εστιατορίου «Παπαϊωάννου» (Μικρολίμανο,

Κηφισιά, Καβούρι, Μύκονος) όταν αποφάσισε να συνδυάσει την ποιότητα που συνοδεύει το όνομα «Παπαϊωάννου» με το smart concept που έχει το Barbounaki ως brand.

Έτσι, προέκυψε το Barbounaki by Papaioannou, μια αλυσίδα εστιατορίων που σε κάνει να νιώθεις σαν να βρίσκεσαι σε νησί, η οποία υπακούει στη φιλοσοφία «ποιοτικό ψάρι για όλους».

Πρόσφατα, και συγκεκριμένα στις αρχές Μαΐου, στην εν λόγω αλυσίδα με καταστήματα στη Νέα Ερυθραία, στο Χαλάνδρι, στο Κολωνάκι, στο Μοναστηράκι, στη Νέα Σμύρνη και στη Γλυφάδα, προστέθηκε και ένα ακόμα «Μπαρμπουνάκι» σε μια μαγευτική τοποθεσία, με φόντο το πιο premium σημείο της Αθηναϊκής Ριβιέρας.

Το εστιατόριο βρίσκεται στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης, λίγο πριν τη νέα Astir Marina με τις μπουτίκ των μεγαλύτερων οίκων μόδας και τα λαμπερά, υπερπολυτελή γιοτ και απέναντι από το Four Seasons.

Συνεπώς, η βεράντα του απολαμβάνει μια μαγευτική θέα και ένα μοναδικό μπλε όταν δύσει ο ήλιος. Τρώγοντας στο συγκεκριμένο μαγαζί, νιώθεις σαν να έχεις ταξιδέψει σε κάποιο νησί και απολαμβάνεις το κρασί και τα θαλασσινά σου σε ένα ωραίο παραθαλάσσιο εστιατόριο.

Το Barbounaki αυτό, όμως, κρατά τον ευέλικτο και έξυπνο χαρακτήρα ενός value for money brand, καθώς, όπως μας εξηγούν οι υπεύθυνοι του εστιατορίου, «οι γνώριμες από τα άλλα "Μπαρμπουνάκια" γεύσεις από ωμό ψάρι, δημιουργίες οστρακοειδών και οι ψαριές της ημέρας, εδώ εμπλουτίζονται, όχι μόνο με μερικές νέες και άκρως ενδιαφέρουσες ετικέτες κρασιών, αλλά και με νέα πιάτα, όπως το ceviche λευκού ψαριού και τα μαύρα ταλιολίνι με ψάρια και γαρίδες».

Αυτά τα νέα πιάτα, καθώς και άλλες πολλές νοστιμιές, ήρθαμε να δοκιμάσουμε στην όμορφη αυτή βεράντα της Βουλιαγμένης και να μοιραστούμε μαζί σας τις εντυπώσεις μας. 

H δική μας εμπειρία

Ο χώρος είναι νησιώτικος, ανάλαφρος, αλλά πολυτελής, με αυτή τη διακριτική πολυτέλεια που αφήνει τη χαλαρή διάθεση και την ανεμελιά να ανθήσουν.

Στο συγκεκριμένο εστιατόριο, άλλωστε, θα δεις παρέες νεαρών που κάθονται για ψαράκι μετά το κολύμπι στις παραλίες της περιοχής, όσο και ζευγάρια ή μεγαλύτερες παρέες που κάνουν μια πιο ξεχωριστή βραδινή έξοδο, αλλά και επιχειρηματίες και επαγγελματίες που συζητούν για δουλειές απολαμβάνοντας ένα γεύμα ή δείπνο πάνω στη θάλασσα.

Η διακόσμηση, που έχει επιμεληθεί η αρχιτέκτονας Αφροδίτη Μπονάτσου, του γραφείου Stones & Walls, έχει στον πυρήνα της τη χαλαρότητα του Αιγαίου. Για τον λόγο αυτόν μεγάλοι καμβάδες με φωτογραφίες από τα ελληνικά νησιά -κυρίως τις Κυκλάδες- στολίζουν τους τοίχους, ενώ φυσικά υλικά όπως ξύλο, ψάθα, πέτρα, πηλός και σχοίνινα στοιχεία έχουν επιλεχθεί για να ενισχύσουν αυτό το feeling ότι είσαι σε διακοπές.

Εμείς καθίσαμε σε ένα ακριανό τραπέζι με φόντο όλο τον κόλπο της Βουλιαγμένης, σε μια ξύλινη ροτόντα που έμοιαζε σαν να ίπταται πάνω από τη φωτισμένη θάλασσα, κάτω από ένα φοβερό μπλε. Ο ουρανός στον τόνο του Yves Klein ήταν ένα μικρό υπερθέαμα που συνόδευσε το δείπνο μας μέχρι να πέσει η νύχτα, όπου τα φώτα από τα εστιατόρια που βρίσκονται στην άλλη όχθη του κόλπου να δημιουργήσουν μια μικρή μυσταγωγία. 

Ξεκινήσαμε με μια απολαυστική ψαρόσουπα με μπακαλιάρο και με ψητό ψωμί από προζύμι στο πλάι. 

Συνεχίσαμε με αχινοσαλάτα και με ένα λαβράκι μαρινάτο με χοντρό αλάτι και λεμόνι που συνοδεύεται από φύλλα ρόκας, ραπανάκι, σοκορέ και μαύρο και ροζ πιπέρι. 

Από σαλάτες επιλέξαμε δύο: την πλούσια και πληθωρική πολίτικη με λάχανο, καρότο, σέλινο, αγγούρι, ελιές, φρέσκο κρεμμυδάκι, πιπεριά Φλωρίνης, κάππαρη και πιπεριές τουρσί, και μια πολύ καλοκαιρινή και ζουμερή με τα ντοματίνια και την ξινομυζήθρα.

Πολύ ενδιαφέρον πιάτο το φιλέτο από καπνιστό που σερβίρεται με μια σαλάτα από μαύρες φακές, με πιπεριά Φλωρίνης και μυρωδικά, αλλά και το ψητό καλαμάρι που έρχεται στο τραπέζι κομμένο σε λεπτές λωρίδες με λαδολέμονο. 

Από τα μαγειρευτά δοκιμάσαμε τα μύδια σαγανάκι με μια πικάντικη και γευστική σάλτσα από μουστάρδα και καυτερή πιπεριά και σκόρδο, εμπλουτισμένη με κυβάκια φέτας, φρέσκο κρεμμυδάκι και ρίγανη. 

Τέλος, από τα αλμυρά πιάτα επιλέξαμε δύο με ζυμαρικά: το μαύρο ταλιολίνι με μυρωδικά, ψάρι και γαρίδες, που είναι νόστιμο αλλά θα προτιμούσα να έχει λίγο πιο έντονη σάλτσα, και το φίνο λιγκουίνι θαλασσινών, που είναι τόσο φωτογενές όσο και απολαυστικό.

Τα επιδόρπια παίζουν παραδοσιακά και δίνουν ένα ωραίο φινάλε: πορτοκαλόπιτα και κολασμένη καρυδόπιτα με παγωτό (που, όχι τυχαία, παίζει πολύ στο Instagram).

Info: Barbounaki by Papaioannou
Απόλλωνος 41, Βουλιαγμένη, τηλ. 2102650500
barbounaki.gr | instagram.com/barbounakibypapaioannou
Τιμές: 35 ευρώ το άτομο κατά μέσο όρο, αλλά για πιο premium επιλογές υπολογίστε γύρω στα 50 ευρώ το άτομο.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ Επισκεφθήκαμε το Luaz στην Πάρο: Απολαυστικό φαγητό πάνω στο κύμα, στο πιο κοσμοπολίτικο σημείο της ΝάουσαςΠώς οι αυθεντικές γεύσεις ενός 3άστερου Ιταλού σεφ έφθασαν στο Παγκράτι -Μακαρονάδες-ποίημα στη Santa LuciaTerre Mouikis, το νέο εστιατόριο που είναι λόγος για να πας στην Κεφαλονιά -Από τον Michelinάτο σεφ Α. Χανιώτη

Διαβάστε περισσότερα στο iefimerida.gr

Keywords
μεζεδες, εν λόγω, four seasons, καυτερή πιπεριά, μυκονος, smart, μαΐου, νέα, γιοτ, μπλε, συγκεκριμένο, yves, μπακαλιαρος, ροζ, σαλατα, παγωτο, instagram, info, τηλ, σεφ, iefimerida, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, τελος του κοσμου, πηλος, instagram, καρυδοπιτα, iefimerida, διακοσμηση, αφροδιτη, ζυμαρικα, θαλασσα, κεφαλονια, κηφισια, κυκλαδες, νησι, νησια, ξυλο, πορτοκαλοπιτα, ριγανη, σαλατες, σεφ, σμυρνη, τα νεα, φακες, φωτογραφιες, ψαρια, ψαροσουπα, ψωμι, smart, αλατι, αλμυρα, ατμοσφαιρα, ατομο, βρισκεται, γαριδες, φαγητο, γλυφαδα, δικη, ευρω, εν λόγω, ερυθραια, ερχεται, εστιατορια, ετικετες, εξυπνο, ζευγαρια, ηλιος, θεα, καβουρι, κυμα, κρασι, λαχανο, λεμονι, λιγκουινι, λογο, μαυρο, μαΐου, μπλε, μικρο, μυδια, ναυτικο, νεα σμυρνη, νυχτα, ο ηλιος, ουρανος, ποιημα, ομορφη, ονομα, οχθη, περιβαλλον, πετρα, πιατα, ποιοτητα, πιπερια, πιπερι, ροζ, ροτοντα, σαγανακι, σεζον, σελινο, συγκεκριμένο, συγκεκριμενα, σκορδο, τηλ, φυσικα, φυλλα, φοντο, φοβερο, χαλανδρι, ψαθα, ψητο, αλυσιδα, δουλειες, ελληνικα, four seasons, γευσεις, νιωθεις, ψαρι, θαλασσινα, υλικα, ωραιο, γιοτ, yves
Τυχαία Θέματα
Value, Barbounaki, Βουλιαγμένη -Η, Ριβιέρας,Value, Barbounaki, vouliagmeni -i, rivieras