ΑΑΔΕ: Παράταση μέχρι τις 26/7/2024 για την προθεσμία υποβολής φορολογικών δηλώσεων νομικών προσώπων

Με απόφαση του Διοικητή της ΑΑΔΕ, Γιώργου Πιτσιλή, μετατίθεται για τις 26/7/2024 η προθεσμία υποβολής φορολογικών δηλώσεων των νομικών προσώπων, ώστε η προθεσμία υποβολής να συμπίπτει με την προθεσμία των δηλώσεων των φυσικών προσώπων.

Πλέον, απομένουν 44 ημέρες για την εμπρόθεσμη υποβολή των φορολογικών δηλώσεων.

Φέτος, η υποβολή των δηλώσεων ξεκίνησε την 1/5/2024, νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά, και μέχρι σήμερα έχουν υποβληθεί μόλις 54.344 δηλώσεις.

Επισημαίνεταιότι πέρυσι υποβλήθηκαν εμπρόθεσμα308.752

φορολογικές δηλώσεις νομικώνπροσώπων.

Για τον σκοπό αυτό, η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων καλεί τις επιχειρήσεις να επισπεύσουν την υποβολή των δηλώσεών τους.

Επισημαίνεται ότι λόγω της μετάθεσης της προθεσμίας υποβολής της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος νομικών προσώπων και νομικών οντοτήτων, τα φυσικά πρόσωπα που συμμετέχουν σε νομικά πρόσωπα και νομικές οντότητες που τηρούν απλογραφικά βιβλία, μπορούν να υποβάλουν τη δήλωση φορολογίας εισοδήματός τους μέχρι τις 16 Αυγούστου 2024.

Kαταβολή του φόρου εισοδήματος

Υπενθυμίζεταιότι η καταβολή του φόρου εισοδήματος:

νομικώνπροσώπων και νομικών οντοτήτωνπραγματοποιείται σε οκτώ (8) ισόποσεςμηνιαίες δόσεις, από τις οποίες η πρώτηκαταβάλλεται έως 31/7 και οι επόμενεςμέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρακάθε μήνα,τωνφυσικών προσώπων που συμμετέχουν σενομικά πρόσωπα και νομικές οντότητεςμε απλογραφικά βιβλία, πραγματοποιείταισε έξι (6) ισόποσες μηνιαίες δόσεις, απότις οποίες η πρώτη καταβάλλεται έως30/9 και οι επόμενες μέχρι την τελευταίαεργάσιμη ημέρα κάθε μήνα.

Οι υπηρεσίες της ΑΑΔΕ είναι στη διάθεση των φορολογούμενων εταιρειών για οποιαδήποτε αναγκαία διευκρίνιση. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το Κέντρο Εξυπηρέτησης Φορολογούμενων της ΑΑΔΕ, στο τηλέφωνο 213 162 1000, τις εργάσιμες ημέρες και ώρες 07:30 - 17:00.

Διαβάστε περισσότερα στο iefimerida.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα