Μπρους Σπρίνγκστιν: Ο Τραμπ θέλει να γίνει «Αμερικανός τύραννος»

Ο θρύλος της ροκ, Μπρους Σπρίνγκστιν, προειδοποίησε ότι ο Ντόναλντ Τραμπ συνιστά απειλή για το Σύνταγμα και την ελευθερία και θέλει να γίνει «τύραννος της Αμερικής».

Εμφανιζόμενος στη σκηνή σε προεκλογική συγκέντρωση της Κάμαλα Χάρις, την υποψηφιότητα της οποίας υποστηρίζει, ο διάσημος τραγουδιστής χρησιμοποίησε τα διαλείμματα ανάμεσα στα τραγούδια του για να τονίσει ότι η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ

θα προστατέψει τη δημοκρατία και θα δώσει μάχη για τα αναπαραγωγικά δικαιώματα των γυναικών.

Ο Σπρίνγκστιν είπε ότι θέλει για πρόεδρο των ΗΠΑ κάποιον που «σέβεται το Σύνταγμα» και «δεν απειλεί» την ελευθερία, βάζοντας στο σταυρόνημά του και πάλι τον Τραμπ.

«Δεν κατανοεί τη χώρα αυτή, την ιστορία της, τι σημαίνει να είσαι Αμερικανός», είπε ο Σπρίνγκστιν, προσθέτοντας ότι ο Ντόναλντ Τραμπ «κατεβαίνει υποψήφιος για να γίνει Αμερικανός τύραννος».

«Πυρά» Ομπάμα κατά Τραμπ

Τον Σπρίνγκστιν ακολούθησε στη σκηνή ο πρώην πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος είπε ότι η «χαζή» συμπεριφορά του Τραμπ «δεν σημαίνει ότι μια προεδρία του δεν θα ήταν επικίνδυνη».

Ο Ομπάμα αναφέρθηκε και στα σχόλια του πρώην προσωπάρχη του Τραμπ, Τζον Κέλι, σύμφωνα με τα οποία ο πρώην πρόεδρος είχε πει ότι ήθελε οι στρατηγοί του να είναι σαν εκείνους του Χίτλερ. «Στην πολιτική, ένας καλός εμπειρικός κανόνας είναι: μην πείτε ότι θέλετε να κάνετε κάτι σαν τον Χίτλερ. Αυτή είναι απλώς μια καλή πολιτική συμβουλή», είπε ο Ομπάμα. «Αλλά είναι χρήσιμο γιατί μας δίνει ένα παράθυρο αναφορικά με τον τρόπο σκέψης του Ντόναλντ Τραμπ. Και ο Τζον Κέλι δεν είναι ο μόνος που το λέει αυτό» πρόσθεσε.

Επίθεση του Τραμπ στη Χάρις για το μεταναστευτικό

Μιλώντας σε δική του προεκλογική συγκέντρωση στην Αριζόνα, ο Τραμπ κατηγόρησε τη Δημοκρατική αντίπαλό του ότι «διέλυσε σκόπιμα τα σύνορά μας».

Υποστήριξε ότι η Χάρις«άνοιξε τις πύλες... σεμια εισβολή εγκληματιών μεταναστών απόφυλακές, από φρενοκομεία και ψυχιατρικάιδρύματα από όλο τον κόσμο».

Ο Τραμπ συνέχισε υποστηρίζοντας ότι άνθρωποι από 181 διαφορετικές χώρες έρχονται παράνομα στις ΗΠΑ, προσθέτοντας: «Είμαστε μια χωματερή. Είμαστε σαν κάδος απορριμμάτων για τον κόσμο».

Με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις να του δίνουν ένα ελαφρύ προβάδισμα ενόψει της αμφίρροπης αναμέτρησης της 5ης Νοεμβρίου και γραφεία στοιχημάτων να τον θεωρούν φαβορί για τη νίκη, ο Τραμπ έχει δεσμευτεί ότι σε περίπτωση επιστροφής του στον Λευκό Οίκο θα ξεκινήσει τη μεγαλύτερη επιχείρηση απέλασης στην ιστορία των ΗΠΑ. Μάλιστα, σε συγκέντρωσή του τον περασμένο μήνα είπε ότι η απέλαση μεταναστών θα είναι «μια αιματηρή ιστορία» - ρητορική που πυροδότησε κριτική από υποστηρικτές των μεταναστών.

Διαβάστε περισσότερα στο iefimerida.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα