Η Γεροβασίλη κι ο γεροΘανάσης Καρτερός

Τι γλυκανάλατεςπροτάσεις κάνει πλέον ο συνονόματοςγερο-Θανάσης, ζητώντας την διαγραφήΚασσελάκη; Μας τα ’παν άλλοι αυτάγέροντα, πέστε του! Εύγε στις σεπτέςγερόντισσες εξ Ηπείρου που προηγήθηκαν…

Κανονικά,εδώ που τα λέμε, πέντε μέρες μετά τοπραξικόπημα ο καταληψίας που πάτησε τοΙερόν θα έπρεπε να έχει ήδη προσκομιστείσιδηροδέσμιος στον κ Θανάση κι αυτόςνα τον έχει μπουκώσει ό,τι μαρούλια Τσερνομπίλ παρέμειναν αναξιοποίητα!Τι κάνουν επιτέλους οι φύλακες του Ναού;Τι τα φυλάμε στον μούσκιο τα πλατύφυλλατου ‘86;

Βέβαια ονεαρός ηγεμών παίρνει πλέον τα μέτρατου. Έμαθα ότι πλέει στην πισίνα

τωνΣπετσών φορώντας μπρατσάκια διότι ναιμεν 1.40 το βάθος της αλλά και της ΚεντρικήςΕπιτροπής το βάθος δεν ήταν πολύμεγαλύτερο. Εκεί όπου κατάφερε και τουέκανε πατητή η νομενκλατούρα, ηγραφειοκρατία, η καμαρίλα, το Βυζάντιον.Φτάνουν αυτά αγαπητέ γερο-Θανάση ή ναπω κι άλλα προκειμένου να προκαλέσωτην μήνιν του Αχιλλέως;

Γιατί διαβάζειο πονηρός γέρων τις στοιχηματικέςαποδόσεις και σκέπτεται: Αν δεν τονδιαγράψουν και ξαναβάλει ο τύπος θαξαναβγεί. Τι θα απογίνει τότε με τηνταξική πάλη εν Ελλάδι; Κάτι τέτοιους ,επίμονους ¨έκπτωτους¨ στο ημέτερονΒυζάντιον τους τύφλωναν όταν δεν τουςκαθάριζαν, εντελώς τελείως.

Στο σημείοαυτό επιθυμώ να επιστήσω την προσοχήτων Φυλάκων και του Αρχιφύλακα στο νααποφευχθούν τυχόν ημίμετρα. Είναιχαρακτηριστικό παράδειγμα αυτό τουΙουστινιανού Β’ του ρινότμητου που δενπρέπει να μας οδηγήσει να αποκόψουμεαπλώς την μύτη του «εκπτώτου» Κασσελάκη.

Υπήρξε κι οΙουστινιανός Β’ ένα «θείον βρέφος»,δεδομένου ότι ανέβηκε στον θρόνο μόλις17 ετών αλλά ανατράπηκε κι αυτός μεπραξικόπημα και τη θέση του πήρε οαξιωματικός Λεόντιος. Αυτός ετύγχανεπαλιός οικογενειακός φίλος και τουχάρισε τη ζωή. Του έκοψε βέβαια τη μύτηγια να μην διεκδικήσει ξανά το στέμμακαι τον εξόρισε σε κάποια νήσο, πιθανώςστις Σπέτσες.

Ένας Τιβέριοςανέτρεψε τον Λεόντιο κι αυτόν ανέτρεψεο Ιουστινιανός Β’ που επανέκαμψε αφούσυμμάχησε με Χαζάρους και Βούλγαρους!Ο Ιουστινιανός, φορούσε τώρα πια μιαχρυσή μύτη κι έκοψε αυτός πολλές μύτεςκαι αυτιά και σκότωσε όποιον τον είχεπροδώσει. Στερνή μου γνώση να σ’ είχαπρώτα. Του κόψανε απλώς την μύτη ενώυπήρχαν αποτελεσματικές εναλλακτικέςόπως η τύφλωση, το κόψιμο της γλώσσας ή η θανάτωση με αποκεφαλισμό ή στηναγχόνη για μια σίγουρη ηγεμονία «φόνοιςκαι αίμασιν».

 Πέραν τωνποικίλων διαθέσιμων ιδεών ακρωτηριασμώνκι ευνουχισμών θα πρέπει να σταθούμεκαι στις διδακτικές διαπομπεύσεις τωνλειψάνων των στασιαστών (περιφορά δηλαδήστους δρόμους των παλουκωμένων καιαποκομμένων μελών τους), ή στην αποστολήτων κακοποιημένων πτωμάτων στουςσυγγενείς καθώς και την εκδορά ζωντανώνανθρώπων και κατά προτίμηση γδάρσιμοτου γενειοφόρου τμήματος του κεφαλιούτων αντιπάλων ιερέων!

Ταυτοχρόνως,το βράσιμο σε καυτή πίσσα, ο ανασκολοπισμός,η αποκοπή τενόντων με μαχαίρι, το ψήσιμοστη θράκα, το βράσιμο σε νερό που κόχλαζεή το τηγάνισμα σε καυτό λάδι, η εκδορά,η σταύρωση, το παλούκωμα, το φαρμάκωμα,ακόμα και το σημάδεμα με πυρωμένα σίδεραήταν ευρηματικά μέτρα που διέθετε γιατους πιστούς του εκπτώτου το ημέτερονΒυζάντιον. Προφανώς αυτά κάνουν κάθεσύγχρονη νομενκλατούρα και την ΕπιτροπήΔεοντολογίας της να φαντάζει πολιτισμένηκαι προχωρημένη.

Υ.Γ. : Από τονΝίκο Ζαχαριάδη και την Τασκένδη στονΚώστα Ζαχαριάδη και την ΠλατείαΚουμουνδούρου, η ιστορία δείχνει ναεπαναλαμβάνεται ως φάρσα…

Διαβάστε περισσότερα στο iefimerida.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα