ΗΠΑ: Εκτελέστηκε άνδρας στο Μισούρι παρά τις αμφιβολίες για την καταδίκη του

Ένας άνδρας εκτελέστηκε στην πολιτεία του Μισούρι, μολονότι η πολιτική αγωγή είχε εγείρει αμφιβολίες σχετικά με τα στοιχεία που οδήγησαν στην καταδίκη του.

Ο 55χρονος μαύρος ΜαρσέλουςΓουίλιαμς είχε καταδικαστεί στην εσχάτητων ποινών το 1998 για τον φόνο της πρώηνδημοσιογράφου Φελίσια Γκέιλ. Τουχορηγήθηκε θανατηφόρα ένεση και πέθανεστις 18:10 της Τρίτης τοπική ώρα, σύμφωναμε την υπηρεσία σωφρονιστικών καταστημάτωντου Μισούρι

Η διαμάχη για την εκτέλεσητου 55χρονου

Η εκτέλεση του Ουίλιαμςπροχώρησε παρόλοπου οι δικηγόροι του είχαν εγείρειερωτήματα

σχετικά με την επιλογή τωνενόρκων στη δίκη του και τον χειρισμότων αποδεικτικών στοιχείων στην υπόθεση.Ακόμη και η εισαγγελία, που εξασφάλισετην καταδίκη του για φόνο πριν από 21χρόνια, εξέφρασε αμφιβολίες για τηνακεραιότητα της υπόθεσης.

Ο εισαγγελέας Γουέσλι Μπελ, το γραφείο του οποίου χειρίστηκε την αρχική δίωξη, είχε προσπαθήσει να εμποδίσει την εκτέλεση λόγω αμφιβολιών σχετικά με την αρχική δίκη.

Μετά την εκτέλεση του55χρονου, ο Μπελ σε γραπτήδήλωση σημείωσε ότι«αν υπάρχει έστω και σκιά αμφιβολίαςγια ενδεχόμενη αθωότητα,η θανατική ποινή δεν θα πρέπει ποτέ ναείναι επιλογή».

Το Ανώτατο Δικαστήριο του Μισούρι θα μπορούσε να έχει παρέμβει, αλλά αρνήθηκε να το κάνει λίγες ώρες πριν την εκτέλεση.

Ο Γουίλιαμςείχε δηλώσει αθώος καιμια ομάδα προάσπισηςδικαιωμάτων είχε προσεγγίσει τονκυβερνήτη του ΜισούριΜάικλ Πάρσον για νασταματήσει την εκτέλεσή του. Ωστόσο, οΠάρσον είπε την Τρίτη ότι η εκτέλεσητου Γουίλιαμς θα προχωρούσε παρά τις διαμαρτυρίες.

Γιατί είχε καταδικαστεί ο55χρονος στην εσχάτη των ποινών

Ο Γουίλιαμς, που είχεκαταδικαστεί παλαιότερα για διάρρηξηκαι ληστεία, κρίθηκε ένοχος για τον φόνοτης Φελίσια Γκέιλ το 1998 με ένακουζινομάχαιρο.

Καταδικάστηκε βάσει τηςμαρτυρίας πρώην συγκρατούμενου του καιμιας πρώην φίλης του, αλλά το DNAτου δεν βρέθηκε στο σημειότου εγκλήματος.

Η αξιοπιστία των δύο μαρτύρων αμφισβητήθηκε από τους εισαγγελείς στην πρώτη δίκη του Γουίλιαμς, που επεσήμαναν ότι στη διάρκειά της είχαν αποκλειστεί λόγω φύλου μαύροι από το σώμα των ενόρκων.

Διαβάστε περισσότερα στο iefimerida.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα